Blodspår i skogen



I dag har jag, mamma å Jeanette varit till mormor å Allan, i Högsbyn. Det är en mysig stuga mitt ute i skogen!
Det var dags för Santos att få sniffa sig fram i skogen, följa det blodspår som Jeanette lagt ut en timme tidigare.

   

Vi knallade ner längst vägen en bit å sen rakt in i skogen. På med sele å sen iväg! När målet var funnet, var det lek som gällde! Det är ju så roligt att springa loss i skogen!! :)

För att få några kloka ord på vägen, samtalar man med Herr Apa. Han ser i alla fall ut som om han sitter inne med mycket visdom! hihihi :)


Mamma fick med sig några hinkar sand som vi så fint skulle frakta hem i bilen. Vi fick ställa dem hos Santos.

   


Santos började så fint inne i bilen, men allt eftersom kom han längre å längre ut mot kanten. Motvilligt blev han till slut inföst igen av mattes bestämda, men dock så vänliga, arm.
Det första han gjorde när Jeanette stängde gallret i bilen, var så klart att köra ner nosen i en av hinkarna! Fy Santos! Se skamsen ut!

Ibland är livet bra illa... Men sötis då! hahaha :)


Bestämde förut, tillsammans med Emelie, att det är time to party nästa lördag! Roligt att ha något att se fram emot! :) Hoppas veckan går snabbt förbi. Vilket jag har en känsla av att den kommer göra. Jobb på dagarna å träning inplanerad på kvällarna. Det kommer bli en bra vecka! :)


 

                                           










Club Essential

Har precis varit å spanat på Bengans blogg å fann att han åter igen nämnde Club Essential. Jag är på partyhumör idag å blev därför väldigt sugen på att åka till Riga å festa loss! Det verkar vara ett ställe helt i min smak!
Vem får jag med mig som sällskap?? Å när??



Underbart kaxig å cool :)




Pink - So what

Det är helg nu! :)

Shit, vilken start dagen fick! Hade ställt klockan på 04.00, så att jag skulle hinna öppna ögonen å väcka kroppen innan mamma skulle komma å hämta mig vid kvart i fem. Men hur gick det då??
Vaknade med ett ryck å bara kände i hela kroppen - det är något som inte stämmer nu... Jag sträcker mig efter mobilen, för att se vad klockan är. Men mina fingrar finner den inte på byrån bredvid sängen. DÅ kommer känslan av att jag redan stängt av den!! Men visst, den låg på kudden bredvid mig!!! Å den visade 04.40!!!! MEN VA FAN!!!! Hoppade bokstavligt talat ur sängen, borsta mina tänder å slängde på mig kläderna. Täcket låg kvar på golvet när jag sprang ut genom dörren...
Som tur var så var mamma lite sen hon med, så hon kom samtidigt som mig. Klockan 04.46 satte jag mig i bilen å åkte till jobbet för att stämpla in klockan 5! 
 
 

Skön start på dagen... Men konstigt nog så kändes inte dagen så där sne, som den kan göra när man försover sig. Så det var ju skönt! För det var många runda å andra tårtor som skulle göras. Men jädrar va vi jobbade! Endast en timmes övertid, vilket är helt acceptabelt en fredag som denna, tycker jag! :)
Efter jobbet släppte mamma av mig vid Konsum, å där vid infarten stor Fröken Blå. Mamma som haft körkort sedan 78 har aldrig förr blivit stannad vid en alko- å körtkortskontroll. Så det var väl så dags nu! Hon klarade det galant så klart. Å bältet hade vi ju på oss oxå så där ordentligt, när polisen spanade in å kollade oss. :)


I dag var det dags för danspasset igen. Men hallå! Att det kan vara så kul! Skrattade mest hela tiden denna gång med, trots att jag dit ensam idag. :)
 
 

I morgon kanske det kan bli IKEA med Marie. Får se hur det blir... Egentligen är inte ett sådant besök inplanerat i budgeten denna månad, men va fasen! Det är ju skoj! Men har än så länge inte gått därifrån med tomma händer. Det är, för mig, rent omöjligt att göra det helt enkelt! :)


Ha en underbar helg!


 








Mycket semester å en massa runda tårtor

Jag börjar med:
 


Det har varit många runda tårtor denna vecka. Både idag och i morgon passerade vi antalet 400 med mycket god marginal! Känns som om allt bara går runt, runt, runt, runt...
Men det är bara att bita ihop å ta sig samman. I morgon är det fredag å när jag stämplat ut för dagen i morgon, ja men då är det ju helgen!! :)

Fick just ett sms från Jennie som bara ville berätta att planet snart lyfter till Bulgarien.
Nu i kväll har syster landat på svensk mark igen, efter en välförtjänt semestervecka på en liten grekisk ö. Synd bara att de drabbades av sjukdom... Nu väntar bilkörningen hem från Arlanda. Somna för guds skull inte bakom ratten!!


mms-bilden jag fick från deras grekiska ö. Men gud så ljuvligt!
Det stod att det vara soliga hälsningar från Grekland, så jag kunde ju inte låta bli att skicka ett mms tillbaka då.


Med soliga hälsningar från Konsum Värmland! ;)

Nästa vecka är det mamma å mormor som sticker utomlands. Deras resa går till Azorerna.

 En sån underbar vy!!
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=115&a=458369

Fick låna en taxfree-katalog av mamma idag. Har hittat några få saker jag vill ha, vilket sällan händer. Bland annat fastnade jag för en flaska med Absolut Mango, vilket är en sort jag inte smakat på så en sådan måste jag ju ha i mitt skåp! :) Undrar hur jag ska dricka den... Kanske iskall i ett shotglas. :)

Måste ju säga att, hur glad jag än är för de lyckliga som kommer utomlands, så suger det hårt att jag står å stampar på samma plats! Mycket frustrerande faktiskt!

Slut på gnället å över till vad vi mer har hunnit med på jobbet denna vecka.


Inte nog med att det är extrapris på den runda tårtan å lönevecka - det har varit obligatorisk hygienutbildning oxå! Mitt arbetslag blev uppdelat i tre grupper som ett i taget gick på denna kurs under tre dagar å som varade mellan kl 7.00 och 9.45. Ganska många timmar sammantaget, som försvann från tårt-tillverkningen... Men det var en bra kurs. Det är en som getts tidigare, men lite upprepning är ju aldrig fel. Å att kursledaren var superbra, gjorde ju bara saken bättre! :)
Att flugor inte är välkomna på vår mat, ja det vet man ju redan. Usch! Men här är något himla gosigt exempel hon berättade (på ett ungefär i alla fall, är ju ingen expert på flugor) :

Flugor har sex ben, på vilka de har sina smaklökar som trampdynor. De "smakar" alltså på allt med sina små fossingar. Tänk nu att en fluga landar på en hög med dynga å knallar runt å skit fastnar på dess fötter, vilket ju följer med till nästa plats som flugan landar på. Kanske den nygrillade steken??
Eftersom flugor äter med sin lilla snabel, måste ju maten lösas upp först så att de kan suga upp den.
Men hur har de löst detta problem då?
Jo, genom att spy upp sitt maginnehåll på det de vill äta. Sedan är det bara att suga upp härligheterna! Men gud va trevligt!!
Tänk nu att flugan gjort detta först på högen med dynga å sedan flugit vidare å landar på din mat å känner för att ta sig ett smakprov där med... Mums!

Med den härliga bilden i huvudet avslutar jag för dagen. Morgondagen börjar kl 04.00 när alarmet väcker mig, dvs: det är dags att borsta tänderna å gå å lägga mig! :)
Men först vill jag skicka en hälsning till Hellas, som av någon anledning hittat hit. Får tacka för förfrågningen om att vara mammas son... hmmm... Självkänslan fick sig en törn men ok, jag hämtar mig bra! :)



  
 








Yo everybody! :)

Jaha, då har ännu en söndag passerat. Har jobbat å tränat, sen tog dagen å orken visst slut.
Jättekul å jobba på en söndag... Eller inte! Men till veckan är det extrapris på den runda smörgåstårtan å då måste vi få tjuvstarta lite om vi ska ha en chans att hinna med alla tårtorna under kommande vecka. Det är ju lönevecka oxå, så det kommer nog att bli en underbar vecka på fabriken tror jag! (Sarkasm?) Näe då, det kommer att gå sååå bra!




Smörgåstårta Klassisk Rund, ca 3 portioner. 99:-

Nytt ämne!
I morgon börjar höstterminen på Friskis. Jag var som sagt å tränade nu på kvällen å passade då på att fixa ett guldkort för ett år framåt. Så nu slipper jag stå i lång kö, med alla som ska börja sitt nya liv efter semesterns frestelser, när jag ska på spinningen i morgon kväll. Gôtt dä! :)
I går var det premiär för terminens danspass. Jag å Emelie var på plats å skakade våra lurviga. För att få en liten bild av hur det såg ut - tänk Dirty Dancing kl 12 på en lördag! Man kan inte annat än att skratta när man går dit. Det är ju helt sjukt roligt!! Passets första låt denna termin är YMCA å redan där är ribban satt. När Proud Mary kom, då blev vi lite nervösa. För vi visste ju att de rörelserna som vi sååå smidigt gjorde i den lugna början, skulle vi även få till när låten ökar i tempo... Men det ska nog bli ordning på armar å ben även denna omgång! Skam den som ger sig!
Jag kan varmt rekommender passet. Det kommer att vara på onsdagar kl 19.30 å fredagar kl 17, denna höst på Syrefabriken. Testa!

Danspasset
Det kan vara disco, jazz, latino, funk, swing...Rörelserna är enkla att hänga med på och det är mycket känsla, attityd och karaktär. Inga avancerade koreografier, bara härma, släppa loss och ha kul. Det är lekfullt, fritt och inga krav på exakthet. Gillar du att showa så gillar du garanterat danspasset.

 




 

Nu ska jag ta mig en kvällsmacka å sedan är det i stort sett dags för mig att ta natten! Arbetsdagen startar kl 05.00 i morgon! Avundsjuk??




 
 







So You Think You Can Dance

Har fastnat för den amerikanska serien å det finns några dansnummer som har naglat sig fast i minnet hos mig.

Favoriten från säsong 2, vilken koreografen Mia Michaels fick en välförtjänt Emmy för:


Heidi & Travis


Ett nummer från den säsong som nu går på Kanal 5, säsong 4:


Chelsie & Mark

Vinsten i säsong 2 stod mellan två crazy boys. Deras sista nummer gjorde de tillsammans som två riktiga nördar. :)


Travis & Benji aka Tranji

En vanlig torsdagskväll...

Har käkat druvor idag så att jag nästan mådde lite illa... Men va gott det är!! :)


Visst ser hon lite sugen ut på druvorna... hihihi


Fasen, grannen har kalas just nu å det är den tiden på kvällen när allsången drar igång. Det brukar vara mestadels tjejer, men nu är det även pojkar med. Så det är klart att mans-stämmorna ska höras ordentligt! ;)
Att det är väldigt lyhört här i huset, gör ju faktiskt inte saken bättre... Får se hur det går när jag ska sova sen. Börjar ju kl 6 i morgon... Men det brukar inte vara några problem. Räknar lite får å vaggar mig själv till sömns! Självklart i takt till grannens party-musik! :)


Dags att dela med sig av samlingarna tycker jag! Det finns fyra av dem hos mig;

  
Musik å film - så klart!

Mycket blandat i båda hyllorna. Ombyte förnöjer - dagsform å humör bestämmer stämning.

Böcker! Pockets är bland det bästa finns.

En låda med verklighet å en med påhittat. Några på engelska å några fler på svenska. Blandad kompott ska det va! :)

Å nu till den mest vassa samlingen (hihihi, så finurlig jag är med mina ordval ibland...)

Knivarna! Mina älskade Globaler! Helt underbara att använda!

Min första fick jag av föräldrarna när jag gick på gymnasiet, kockutbildning. Den andra från vänster. Tack för den! :)



Nu är det dags att borsta tänderna å säga god natt! Bara ett arbetspass kvar innan helgen kickar in! I morgon kväll blir det tjejkväll hemma hos Jennie. Nice!
På lördag har det dykt upp ett danspass på Friskis-schemat. Jag å Emelie är sugna å laddade! Nu är det dags att plocka fram de allra bästa dancemoves-rörelserna man har! Hösterminen drar igång på måndag! :)



 




 








Behövs ord?




Liniment

I dag har jag typ gått runt med axlarna uppe vid öronen hela dagen. Så fort jag kom på mig själv, var det bara att försöka slappna av å dra ner axlarna dit de hör hemma! Det var skönt att lämna den kalla arbetsmiljön kl 14 kan  jag lova!
Efter panodil, mat å lite vila, trampade jag iväg till Friskis för att försöka att mjuka upp de stela musklerna lite. Sååå skönt! :) Kom hem å tog en varm dusch å sedan drog jag på lite linement på axlarna.

 
Man kan iaf se var jag har strykt på linimentet. hihihihi

Det var som tusen små nålar där ett tag!    Men när det mest intensiva ger med sig, så är det väldigt skönt! :)
Ännu skönare blir det i morgon, då jag har en massagetid på BM's. Men himmel så ljuvligt!!   


Nu är det dags att säga Natti Natti! Läsa lite pocket först å sedan sjunka in i drömmarnas land.


 
 

 








Ny dag väntar

 


Herregud, har sovit nästan 10 timmar i natt! När sov jag så länge senast?? Gôtt var det i alla fall! :)
Himla skönt att vakna utvilad, men var är solen?? Jag skulle vilja ha en solig helg för en gång skull! Känns som om det var evigheter sedan det hände senast! Vore himla trevligt om man bara kunde blåsa bort de där gråa å trista molnen som döljer solen!

Nu ska jag knalla ner i tvättstugan å sätta igång första maskinen. Sedan blir det frukost, så att jag orkar trampa på spinningen som börjar halv elva. Ska bli skönt å trampa ur benen lite! :)
I eftermiddag har jag en msn-dejt med Åsa. :) Det är dags för henne å pussla ihop ett nytt Friskis-pass, eller två kanske det var denna termin; skivstång å skivstång/kondition. Hur som helst. Jag brukar kunna hjälpa till med att förse henne med önskad musik! :)



Ha en bra lördag!


 
 








Mätt som ett svin!



Det var dags att äta ute igen! Mongolian Steakhouse med Marie, Emelie å de två Frida.
Alla kämpar vi hårt på fabriken, så det är klart att vi förtjänar lite gottigottgott! :) I morgon gör Emelie å Frida x 2 sista arbetspasset på sina sommarvikariat å det betyder att sommaren officiellt är över å hösten kommer snart å knackar på... Allt går så snabbt!


Frida, Emelie å Frida

Efter maten var det dags för cigaretter för de med suget å så klart FRAM MED MOBILERNA!!!
Eftersom att vi blev så mätta är det ju ganska skönt att sträcka på sig å låta maten falla längre ner i magen liksom. Men vad är handen framför ansiktet bra för?

Sträckning blandat med ett dancemove kanske... hihihi


  
Bara en dag kvar mellan nu å helgen! Men gud va gött dä ska bli'rå!   
Ska börja med ett nytt schema för transport-turerna på jobbet på måndag, så i morgon ska jag sitta å försöka få ordning i ordersedlarna inför det, så att de ligger i rätt ordning å så. Grattis till mig! Hoppas jag får sluta i tid iaf. Ska försöka snabba mig! :)
Ska till BM's i morgon kl 17 å jag vill ju hemskt gärna hem å duscha innan! Ska ordna en ny massagetid när jag är där. Min svank är trött å i behov av lite TLC å även kanske lite hårdare behandling, så det skulle ha varit skönt att ha fått massage som det var meningen igår. Men min massör fick sin sjukskrivning förlängd, så nu får jag vänta lite till. Hoppas på en ny tid inom en snar framtid!!




 
 








Dance moves



LET'S HAVE A PARTY!

Att underhålla sig själv å kanske andra

När jag ibland har tråkigt så måste jag ju på något sätt försöka mig på att lätta på stämningen å ha lite skoj å fixa lite sysselsättning. I fredags dök ett sådant tillfälle upp när jag fixade etiketter på jobbet inför måndagen. Maskinen tar gärna sin lilla tid å jag ville få tiden att gå. Så jag satte pennan mot pappret å började klottra!
Under fredagen gick jag och Emelie på jobbet å snackade förkortningar. Ojojoj, va roliga vi är!   
Hur som helst, så var jag tydligen inspirerad av det å pappret såg till slut ut så här:


Man har ju inte roligare än man gör sig. Har jag hört...

Å det var här det hela utspelade sig:


Där satt jag. Ensam.
Men som tur är har jag ju en mp3 som håller mig sällskap!   


Nu ska jag borsta mina gaddar, bädda ner mig i min sköna säng å läsa lite. Ett par sidor innan ögonen svider... ;)
Har precis påbörjat en ny bok:


Exit Kalahari - Jenny Söderqvist & Helene Åberg

De var faktiskt med hos Oprah å pratade om vad som hänt dem när de var på safari. Deras hyrbil fattar eld å brinner upp, när de är inne i naturreservatet Kalahari!   
Jag har bara hunnit till sidan 28 å de har precis rullat in i CKGR, Central Kalahari Game Reserve. Känns redan som att det kommer gå snabbt å lätt att ta sig igen de återstående 263 sidorna! :)


I morgon blir det film å pizza med Jennie hemma hos mig! Skoj skoj!



 
 







Till Jennie :)

Alien Song - I Will Survive




Happy Hippo The Lion Sleeps Tonight




Crazy Cow




Stupid bird




Åsså den personliga favoriten: Manah Manah






Vi syns på onsdag kompis!
 








Skyfall!

Efter att ha svettats i mängder på spinningpasset, kommer jag ut ur lokalen å möts av detta:



Himlen har öppnat sig å det verkligen öser ner!! Det är vid sådana här tillfällen man endera gråter eller skrattar. Jag valde att skratta å stod där å flina för mig själv. :) Fram med cykelnyckeln, knalla till cykeln å trampa hemöver! Ingen idé att skynda sig egentligen, blöt skulle jag ju bli hur jag än bar mig åt...

När jag väl kom upp för backen å rullade in genom grinden, ja då var det till och med pölar i min skor! Skulle ha cyklat barfota!
Väl inne i gången fick det bli till å strippa av sig ytterkläderna utanför dörren. För jag ville ju inte dra med mig en halv sjö in i lägenheten! En strimma på baksidan av byxorna, det var det enda som var torrt!


Fick till och med krama ur strumporna!!     Helt sjukt att det kan bli sååå blött!! hahahaha...


Nu blir det kvällsmat å sedan typ dyka rakt ner i drömmarnas värld. Börjar jobba kl 5 i morgon bitti, då de flesta lyckliga fortfarande sover... Men folk vill ju ha sina smörgåstårtor, så vad gör man liksom?!




Natti natti! Sov så gott!













... and once again, with attitude!

Säga vad man vill om gruppen, men attityd är en vara det finns mycket av i Pussycat Dolls. Vilket är en av orsakerna till varför jag gillar dem. Kaxigt, självsäkert å retsamt bra. Helt underbart juh! :)
Kollade på SYTYCD å de var där å uppträdde med låten When I grow up, vilken fastnade på en gång!




Den här helgen har i stort sett regnat bort. Inte mig emot, hade inga större planer ändå. Men himmel va grått å mörkt det blev på en gång!! Fram med värmeljusen i hela lägenheten!

 



Om en timme är det dags för ett spinningpass. Har äntligen kommit igång å detta blir det tredje passet denna vecka. Lika bra att knalla iväg när känslan infaller sig! ;) Snart drar ju höstterminen igång å då är det dags för ett nytt DANSPASS! Är väldigt nyfiken på hur de ska lyckas överträffa eller en bibehålla vårterminens pass. För jäklar va kul det var!! Ska bli spännande å jag ser fram emot det! Vecka 35 drar det igång!


Förra måndagen när jag tog mig en promenad till Casablanca för att lämna tillbaka filmer som jag hyrt över helgen, så tog jag vägen över Gamla Stenbron på tillbaka-vägen. Kollar ner mot älven å ser detta:

 Mamma, ser du cykeln? ;)


Vem har ställt sin cykel där?? Någon som saknar sin hoj efter en hård natt förra helgen, kanske... hahahaha

Nä nu måste jag göra mig i ordning för spinningen. På med skön musik för att peppa upp mig själv. Har laddat med Ne-Yo - Closer åsså Rihanna & Nicole Scherzinger - Winning woman.

 
 








Kokalolasosfofinontot!

Det är helg å det är sååå skönt att slippa fabriken ett par dagar! Ska vila lite nu, innan det är dags att trampa hem till Jennie för lite film å nachos. Ska bli gött å softa ikväll. Se Jennie nya hem, spännande! :)

Ha en trevlig fredagskväll!

kramkram

Ingen väckarklocka ställd!

Ja då var det söndags kväll igen. Skillnaden mot andra söndagar är att jag inte behöver ställa klockan på väckning imorgon kl 04.00... Men va gôtt då!! :)
Mina lediga dagar har hittills varit så lata, att jag nog är en film ifrån liggsår! Men skönt har det varit å vädret har ju varit så ostadigt så jag har sluppit känna att jag måste vara utomhus för att solen skiner! Passa på när det är fint väder liksom. För det är ju så vi gör, eller hur moster?? Vi passar på... hihihi :)

I fredags var jag i alla fall uppe innan tuppen. Mamma började jobba kl 5 å hon svängde förbi hos mig innan å plockade upp mig. Jag skulle nämligen låna bilen å på detta sätt fick jag i mig frukost innan jag skulle iväg å träna på morgonen. Så här såg det ut på övervåningen på Friskis när jag kom dit:


Klockan är 7.20 å ingen mer än jag var här uppe å det var väl typ bara 4 stycken morgonpigga nere i gymmet. :)

Fredagen bjöd på härligt solsken. Så efter att jag hämtat mamma från jobbet på eftermiddagen blev det en stund ute vid fontänen. Gud så skönt!



I dag har det inte varit lika härligt väder. Ena stunden mullrade å dundrade det väldigt hårt. Skakade nästan lite i fönster-rutorna, mysigt! :) Några minuter senare föll många stora å hårda droppar å det vände till solsken strax efteråt. Schizofreni eller bara humörsvängningar??





Gilbert O'Sullivan

Underbara låt! Lyssna, njut å sväva runt i hemmet! :)





Bara en gång till...

JAG ÄR LEDIG!!!


 
 











RSS 2.0