Fröken Trött & Sliten!

Klockan har knappt passerat 17.00 och mina ögon är hur tunga som helst!
I går var det måndagen från helvetet på jobbet och det följdes av en liknande tisdag. Även om tisdagen var en kortare arbetsdag, räknat i timmar,  så var den lika intensiv! Det är klart att det är skönt att det finns att göra när jag är på jobbet, men det finns liksom aldrig ett mellanläge. Endera är det helt dött och jag bara väntar ut tiden för att få gå hem, eller också är det skrik å panik från början till sent slut!

Och var har solen tagit vägen? Är det inte nu som solen ska skina, värma och färga oss gyllene bruna?? Jag saknar det gamla goda klimatet. Vinter när vintern ska vara (det vill säga en vit jul!), sommar när det är dags (juni, juli och in i augusti) och vår & höst däremellan! Men det var då och nu är nu. Att blicka bakåt hjälper dock inte...

Nu till något roligare ämne. Lördagens match mellan Carlstad United och Manchester City! Jobbade mellan 11 och 19, och timmarna bara flög förbi. Det var hur kul som helst! :)
Mycket folk, charmiga engelskmän, stor försäljning och självklart fotboll! Jag och en kompis (som fick med mig dit) fick djobba i en kiosk tillsammans med en tredje tjej. Vi jobbade bra tillsammans och lyckades sälja för nästan 10 000:-. Vilket kändes väldigt bra, eftersom det dyraste vi sålde kostade 20:-.
Vi kicked ass, kort och gott! Jag hoppas att det kommer fler tillfällen som denna att vara med på. För även om vi inte fick se hela matchen, så var vi med mitt i smeten och det räckte gott!

Denna vecka kommer lönen och förgyller vardagen lite, det kanske till och med kan bli lite fest på lördag. Känner för att släppa loss, men har just nu problem med att skramla ihop folk som kan och vill med ut.
Men på söndag blir det bio i alla fall, med lillasyster. Vi ska se Harry Potter & Fenixorden. Visst är det kul att gå på bio? Jag ser på en hel del film och det är helt ok att titta på dem hemma (speciellt nu när jag har min nya, fina, stora tv att titta på), men att gå på bio är ändå roligare. Stor skärm med stort ljud och andras reaktioner som (oftast) förstärker upplevelsen. Visst finns det de som stör och förstör, men det är redan inräknat i ekvationen när man väljer att gå på bio! :)

Ha en fortsatt trevlig vecka!

kram

Carlstad United vs Manchester City

Ja då var det fredag igen och helgen är åter här. Gött värre!!
Imorgon fyller en vän från jobbet 24 år och det ska så klart firas med lite party! :) Men innan det blir party time för min del ska det jobbas ett par timmar. Manchester City ska spela mot våra Carlstad United och där, mitt i smeten, ska jag vara med. Exakt vad jag ska göra är inte på det klara.  Allt jag vet är att jag ska vara på plats klockan 11 och att matchen drar igång klockan 16. Det blir antagligen att förse åskådarna med mat, typ grillade hamburgare etcetera...
Såg på lokala nyheterna att Uniteds ordförande förväntade sig att det skulle finnas mellan 7 000 och 10 000 åskådare där, som så klart vill ha något att äta medan de ser på en, säkerligen, underhållande match. Och då ska, bland andra, lilla jag finnas där för att hjälpa till! Det känns som om det kommer bli fullt upp under dagen och på så sätt antagligen en billigare fylla senare på kvällen... :)
På söndag blir det vila!

Ha en underbar helg alla där ute!

kram

Åska passerade försiktigt

image1


Jag är en av dem som myser när det mullrar, dundrar och blixtrar runt omkring mig. Ju mer, desto bättre! Oftast... :)
I dag har det mullrat lite här och jag såg till och med en blixt lysa upp den annars så grå-svarta himlen. Men det var inte tillräckligt med åska för att vi skulle få klarare luft att andas och leva i här. Det är fortfarande klibbigt och ingen skön värme i luften. För ett par veckor sedan kunde man läsa om varningar för ett hej dundrande åskväder, och jag tänkte Äntligen! Men det blev inget med det. Och än en gång passerade åskan med bara en lite touch hos mig...
Nog om vädret, hur intressant det än må vara. Det är ju ett standard-ämne när en pinsam eller obekväm tystnad lägger sig runt människor i sociala sammanhang. I brist på annat får vädret fungera som en dragkrok. Händer det inget roligare i livet än så?

Så här i början av min internet-relation, funderar jag på vad jag vill dela med mig av. Jag tror att jag vill börja med min nuvarande situation gällande att läsa på universitetet. Det är ett ämne fyllt av en blandning av glädje, ångest, ren & skär panik och förhoppningar. Beroende på vilken dag det är helt enkelt! Men det lutar kraftigare åt att jag inte riktigt trivs med det. Jag älskar att lära mig ny saker och vill även fortsätta med det. Om det är genom skola eller genom att läsa böcker och tidningar, so be it! Men mer ska in min hjärna! Kan den någonsin bli full? Hoppas inte det!
Jag vill helst plugga och jobba samtidigt. Jag trivs med att vardagen är fylld till bredden av aktiviteter. Jag blir alldeles för lätt lat och omotiverad när tempot trappas ner, och ingenting blir då gjort! På grund av denna starka tendens, har jag lyckats dra på mig 3 omtentor som måste göras innan höstterminen ens hinner att börja!! Nu när jag tänker på det, kan jag inte fatta att jag befinner mig i den situationen. Samtidigt som jag vet att det inte är någon idé att blicka bakåt, utan att det är till att ta nya tag och komma igen, har jag svårt för att finna en ordentlig och ihållande motivation. Att ta nya tag och komma igen, brukar vara mitt råd till andra i liknande sits. Men himmel vilken skillnad det är på teori och praktik. Det är en sak att säga någonting och en helt annan att faktiskt få saken gjord!
En termin till, min tredje, och jag har gjort de tre bas-terminer som programmet innehåller. Efter det ska jag välja inriktning och jag hoppas på att kunna jobba och läsa samtidigt. Jag vill veta att jag har grunden färdig innan jag börjar att testa mig fram hur jag ska göra för att trivas som mest med tillvaron. En kompis till mig ska göra sin sista termin nu på universitetet och är sedan färdig för arbetslivet på riktigt. Behöver jag säga attt jag är ganska avis... ?

Nej, nu räcker det med självömkan och deppighet för idag! Det är dags att försöka få lite sömn, så att jag är pigg & go på jobbet imorgon! Vem vet, annars kanske butikerna får fel varor med sin leverans... :)

kram & god natt

image2

Ännu en bloggare...

Ja då har jag hakat på trenden att skriva i en egen blogg. Min lilla markering på nätet, ett minne som lagras och finns kvar. Men vad ska jag skriva om? Jag kan ju börja med att berätta att jag är ekonomistuderande tjej som i vanlig ordning sommarjobbar just nu. Jag har haft semester en enda gång i mitt liv, och då hoppade jag till och med in extra för att jobba... Himmel va jag längtar efter en ordentlig, betald ledighet! Vill inte ens tänka på hur många år som ligger mellan nu och då.

Jag har sett att en lista vandrar runt på olika personers bloggar och tänkte att; Varför inte fylla några rader med den!? Så här ser min version av jag har ut:

(x) Snott den här listan.
( ) Rökt en cigarett.
( ) Rökt en cigarr.
(x) Varit full.
( ) Provat narkotika av något slag.
( ) Hånglat med någon av samma kön.
(x) Varit kär.
(x) Blivit dumpad.
(x) Dumpat någon.
( ) Varit otrogen.
( ) Ljugit för min flickvän/sambo.
( ) Fått sparken.
(x) Varit i knytnävsslagsmål.
( ) Satt handfängsel på en främmande människa.
(x) Rymt hemifrån.
(x) Haft känslor för någon som inte känt samma sak.
( ) Blivit arresterad.
(x) Hånglat med en främling.
(x) Gått på en blinddejt.
(x) Ljugit för en kompis.
(x) Varit kär i en lärare.
(x) Skolkat.
( ) Legat med en medarbetare.
( ) Sett någon dö.
( ) Varit kär i en av mina internetkompisar.
( ) Varit i Kanada.
( ) Varit i Mexiko.
( ) Varit i Thailand.
( ) Varit i Säffle.
( ) Varit i Västindien.
(x) Flygit.
( ) Kissat på en flygplanstoalett.
( ) Haft sex på ett flygplan.
( ) Spytt i en bar.
( ) Sett en del av mig själv brinna.
(x) Ätit sushi.
(x) Åkt snowboard.
( ) Simmat över djupt vatten.
( ) Räddat livet på någon.
( ) Crowdsurfat under en konsert.
( ) Varit i ett våldsamt förhållande.
(x) Tagit smärtstillande.
( ) Älskar eller saknar någon just nu.
(x) Legat på rygg och sett molnen flyga förbi.
(x) Gjort en snöängel.
( ) Haft ett te-party.
(x) Byggt ett sandslott.
(x) Hoppat i en vattenpöl.
(x) Lekt uppklädd.
(x) Hoppat i en lövhög.
( ) Åkt släde.
(x) Fuskat när jag spelat spel.
(x) Varit ensam.
(x) Somnat i skolan/på jobbet.
( ) Använt ett falskt id.
(x) Tittat på en solnedgång.
( ) Varit med i en jordbävning.
(x) Rört en orm.
(x) Rört en spindel.
(x) Rört en mus.
( ) Sovit under stjärnorna.
(x) Blivit kittlad.
(x) Blivit missförstådd.
( ) Tagit hand om ett råddjur eller en get.
( ) Tagit hand om en bäver.
(x) Vunnit en tävling.
( ) Blivit avstängd från skolan.
( ) Varit i en bilolycka.
(x) Haft kramp.
(x) Känt mig som en utstött.
( ) Ätit ett helt glasspaket på en natt.
( ) Simmat med vilda delfiner ute i havet.
( ) Simmat med hajar.
(x) Hatat mitt utseende.
( ) Varit vittne till ett brott.
( ) Ifrågasatt mitt hjärta.
( ) Varit besatt av post-it lappar.
( ) Gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna.
(x) Varit vilse.
(x) Varit på andra sidan landet.
(x) Simmat i havet.
(x) Känt som om jag håller på att dö.
(x) Gråtit mig själv till sömns.
( ) Lekt polis och rånare.
( ) Sjungit karaoke.
( ) Betalat för mat med bara mynt.
( ) Gjort något med mig själv som jag inte borde gjort.
(x) Busringt.
(x) Fångat en snöflinga på tungan.
( ) Dansat i regn.
(x) Skrivit ett brev till tomten.
( ) Tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om.
(x) Blåst bubblor.
( ) Gjort upp eld på en strand.
( ) Förstört en fest.
(x) Åkt rullskridskor.
(x) Fått en önskan inslagen.
( ) Haft sex med en apa.
( ) Burit pärlor.
( ) Hoppat från en bro.
( ) Ätit hund/katt-mat.
( ) Sagt till en främling att jag älskar honom/henne.
( ) Kysst en spegel.
(x) Sjungit i duschen.
(x) Burit en svart klänning.
(x) Drömt att jag gift mig med någon.
( ) Limmat fast min hand i något.
( ) Fastnat med tungan i metall.
( ) Kysst en fisk.
( ) Varit en cheerleader.
(x) Suttit på ett tak.
(x) Skrikit så att jag inte fått luft.
(x) Stannat uppe hela natten.
( ) Inte duschat på en vecka.
(x) Plockat och ätit ett äpple direkt från trädet.
(x) Klättrat i träd.
( ) Haft en träkoja.
( ) Burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger.
( ) Spelat kyckling.
( ) Blivit puttad i vattnet med kläderna på.
( ) Blivit tillsagd av en främling att jag är het.
( ) Brutit ett ben.
( ) Brutit en arm.
(x) Fångat en fisk och sen ätit den.
(x) Fångat en fjäril.
(x) Skrattat så mycket att jag grät.
(x) Gråtit så mycket att jag skrattade.
( ) Fuskat på ett prov.
(x) Haft en Britney Spears-skiva.
(x) Glömt någons namn.
(x) Sovit naken.
(x) Gjort något olagligt.
(x) Kört för fort.
(x) Druckit mjölk direkt ur förpackningen.
(x) Klätt mig i kvinnokläder.
(x) Modifierat denna listan.
(x) Varit kär i en kille.
( ) Varit kär i en tjej.
(x) Lekt pyroman.
( ) Varit beroende av ficklampsbatteri.
(x) Ätit köttbullar med mos.
(x) Känt mig elak.
(x) Lyssnat på Mora Träsk.
(x) Smakat på granbarr.
(x) Skogsvandrat.
(x) Badat naken.
( ) Lyckats välta julgranen
(x) Fått en stöt.
(x) Gjort bort mig på fyllan någon gång.
( ) Gjort lumpen.
(x) Gråtit på en stadsbuss.
(x) Haft sex på offentlig plats.
(x) Pratat med en främling i mer än fem minuter.
( ) Haft sex i en IKEAsäng.
( ) Haft sex i en IKEAsäng på ett IKEAvaruhus.
(x) Drömt att jag haft sex med en vän/flera vänner.
(x) Älskar livet, fast det kan vara jobbigt att leva.
(x) Krockat med en bil.
(x) Bråkat med en släkting.
(x) Gjort en snölykta.
( ) Åkt dit för fortkörning.
( ) Flörtat med en person av samma kön.
( ) Kliat mig på ryggen med en tandpetare.
(x) Varit intresserad av en kompis av motsatt kön.
( ) Bett min chef dra åt h . . . . . . . . e.
( ) Varit så full att jag somnat utomhus.
( ) Spytt i en trappuppgång.
( ) Åkt vilse på skidor i skogen.
( ) Dansat bäverdansen inför publik.
( ) Åkt vattenskidor bakom en finlandsbåt.

Några tankeställare och lite tolkningsmöjligheter... Känner mig någorlunda nöjd med min start som bloggare. :)

Ha det gott!
kramar

RSS 2.0