Höstterminen är i gång!

God höst på er alla!
Det gick snabbt från semesterperioder, till höstens kyla! Nu är det tröja och sockor som gäller, fast det är ganska mysigt oxå. Värmeljusen brinner allt mer, mysfaktorn stiger och det är snart jul - tänk om det skulle bli en vit jul i år! Åh, det vore helt underbart! Önska kan man alltid göra...

Sommaren sprang förbi genom slitiga timmar på fabriken. Det är helt otroligt att man kan bli så trött, jag känner fortfarande av det i kroppen och absolut i huvudet. Det har varit något i luften i sommar som har gjort att de flesta arbetskamrater inte har haft möjlighet att tänka själva på arbetsplatsen. Så förutom det vanliga ansvaret jag har på fabriken, så har jag oxå varit dagisfröken och även varit den som bokstavligt talat satt arbetet i deras händer för att saker och ting ska bli gjorda. Stundtals har de delats upp i olika läger och det har nästan blivit krig däremellan. Är inte allt för förvånad över det i och för sig, eftersom den ena "gruppen" är väldigt otrevliga och kaxiga. De är bäst och gör aldrig fel, så det är inte det lättaste att få dem att lyssna på vad man har att säga i vissa lägen. Grrr... Det är helt sjukt faktiskt!
Nu när hösten kommit innebär det även att ännu en termin i skolan har dragit igång. Det är blandade känslor inför det kan jag villigt erkänna. Det är skönt att få rutin och komma in i plugg-tänkandet igen (förhoppningsvis!). Men det är samtidigt jobbigt med tanke på att jag har omtentor som ligger & trycker. Dessa kan jag, som det ser ut nu, tidigast göra i november och januari. Problemet är bara att det saknas poäng (ynka 3.5 poäng!) för mig att söka hos CSN. Jag har lön som jag kan leva väldigt försiktigt på i två månader till, men sen då? Jag känner just nu att jag bara vill slänga in handduken och skita i allt! Det är så tråkigt och rent ut sagt jobbigt att ta tag i detta om igen, så jag vet inte vad! Men jag har börjat i ena änden och har kommit till en punkt där jag behöver ett arbete. Kan tänka mig att koka kaffe och slicka frimärken, bara det ger mig pengar till överlevnad! Kul...
Jag har ingen oro som medvetet ligger och gnager i magen & psyket, men det betyder ju inte att det inte finns där bakom och lurar. Så har det varit förut. Även om jag inte låter själva problemet få ta överhand och att jag inte tänker på det hela tiden, så ligger det där och visar sig genom dålig sömn, jag blir lite ut gängorna och har svårt att koncentrera och fokusera på vad jag ska göra.
Jag har genom åren lärt mig att ha is i magen, men ibland tror jag att jag har ett isberg för mycket som gör att jag tar det allt för lugnt. Jag vet att det oftast ordnar sig och allt blir till slut bra. Men det är just innan det blir så, som det är tråkigt att ha och göra med.

Det är väl här jag ska skriva; Och nu några roliga nyheter...
Jag har en kompis som i förrgår berättade att hon är i åttonde veckan. Det är en rolig nyhet, eftersom det känns som om hon alltid har viljat ha barn, så länge jag känt henne nästan. Ska bli kul och se när hon i vinter kommer vaggandes fram med sin bebismage. :)
Så ett stort grattis till D!
Mer roligt; I måndags var jag och mamma med min syster på hundkurs, deras andra gång, och hunden är ju för rolig! En övning till exempel gick ut på att kursledaren hade en leksak (självklart lånad av min syster) och skulle med hjälp av den distrahera hunden som satt vid ägaren. Alla hundar var lite sugna på den roliga leksaken, som också hade lite pip-ljud i sig, men de lyckades någorlunda ändå att låta bli den när den slängdes på backen framför dem. Det sista paret för övningen blev så klart min syster och hennes kära hund. Där har han suttit och sett på, när en av hans favoritleksaker har gått laget runt! Vilket ben ska han stå på till slut? :) Men han klarade sig bra ändå, han satt kvar en stund men när ingen plockade upp leksaken som låg snett framför honom på backen kunde han inte låta bli. Men vem kan egentligen klandra honom? Hans leksak skulle ju lekas med! hi hi hi

Nu är klockan vid åtta och det börjar så smått att mörkna utanför fönstret. Det är dags för mig att byta ut de gamla värmeljusen mot nya och skapa lite stämning i hemmet. Krypa ihop i soffan och dra täcket över mig, se på tv och slöa!
Ur högtalarna komer just nu Timbaland och hans underbara låt som gjorts tillsammans med One Republic - Apologize. Himmel vilken bra låt!!
Börjar på att bli lite trötter i ögonen faktiskt. Har några år kvar tills 30-strecket, men känner mig redan som en halv-pensionär! ;)

Ha en härlig start på hösten!
kramar

Regnar och blåser

I dag har regnet öst ner i omgångar och det blåser en del. En riktigt trist dag!
Något mer uppmuntrande är att jag gör min sista arbetsdag för sommaren imorgon. Kan knappt fatta att sommaren är över nu, det gick ju så snabbt! Men när jobbet är avklarat tar skolan över... Ingen ledig stund här inte! Läste att det var en ensamstående mamma i Storbritannien som vann 483 miljoner!!! Ja jag skulle då inte säga nej till det. Tänk att bara göra det man själv vill göra. Att bara gå hemma passar inte mig, men att ha möjligheten att välja jobb som jag vill ha vore helt underbart, istället för att ta ett jobb bara för att pengarna behövs. Bort med studieskulderna och leva fritt! Ja tack! :)

Det var allt för idag! Ha dä gött!
kram

RSS 2.0