Svensk blir norsk...

Ja då var dagen D här, om två timmar rullar bussen mot Oslo.
Känns väldigt konstigt, för jag är väl medveten om att jag ska resa (om inte annat så genom att känna på min fulla resväska...) men det har inte riktigt skjunkit in att jag ska stanna i Norge ett par veckor i stöten! Det kommer kanske i morgon eller så, när utbildningen drar igång.

I går var det party! party! med Emelie och eftersom jag lyckades få oss på Månens gästlista kunde vi möta upp kära syster och hennes arbetskamrater. Det var en väldigt rolig kväll och natt! Jag vill inte lämna!!!!! :(
Men det blir ju fler gånger och jag ska ju inte till andra sidan av jordklotet... Det ordnar sig nog!

Nu på morgonen har jag knallat omkring i min lilla lägenhet och plockat bort och plockat ihop alla prylar som ska med. Har nu till och med tid att i lugn och ro sitta med min gröt och slappa. :) Danni kommer 11.50 och skjutsar ner mig till busstationen. Jag säger då det; jag må ha få nära vänner, men de jag har är guld värda!

So long allihopa!

Ok, I'm back again

Ja då ska jag utvecklas och testa på något nytt!
Var på arbetsintervju i Stockholm i onsdags. Nervös satt jag där och svarade på hans frågor som fanns nerskrivna på två A4-papper... Samtidigt som jag svarade och försökte säga den rätta sanningen (ingen idé att överdriva å ljuga. Är lite för lat för det, då måste jag ju komma ihåg vad jag sagt senare...) satt han å skrev så pennan nästan glödde.
Eftersom det här endast var min andra arbetsintervju, så såg jag det som en bra erfarenhet även om inte jobbet blev mitt. Hur som helst lovade han att ringa dagen efter, på torsdagen alltså, och säga om jag fått mig ett jobb eller inte. Skönt att inte behöva vänta så länge, tänkte jag.

Så fort jag kom ut från byggnaden, som var belägen i Solna Business Park, ringde jag min moster för att bestämma plats att mötas upp på. Jag hade nämligen packat en väska för att kunna stanna hos moster och kusiner x 2 veckan ut.
Vi hyrde film på kvällen och mös till det lite. Det är ju trots allt i var dag som jag hälsar på hos dem.
Vad jag borde nämna, är att min moster på måndagen gick hem tidigare från jobbet på grund av kräksjukan... Men hon mådde bra när jag kom dit, lite orkeslös bara.
Men så på kvällen drabbades kusin nr ett av denna härliga sjuka! Jag spanade på tågbiljetter direkt och 10.25 dagen därpå satt jag på tåget som skulle ta mig hem till Karlstad igen. Så var den tiden iväg från trista vardagen avbruten!! På fredagen fick jag ett sms från moster, där hon skrev att jag gjorde rätt i att åka hem på en gång. Kusine nr 2 åkte på sjukan hårt under torsdagskvällen!
Jag har inget känt och nu borde ju riskperioden vara över, så jag torkar pannan och tackar det goda immunförsvaret och min vana att alltid tvätta händerna! :)

I fredags ringde killen jag hade intervjun med och frågade mig om jag var intresserad av jobbet, nu när jag tänkt efter och så. Jo visst är jag det, sa jag. Men lite nervöst och spänt är det ju, det är ju trots allt ett helt nytt område och på bortaplan. Jobbet är ditt om du vill ha det, sa han då.
Och vips, så hade jag skaffat mig ett arbete! :) Känns underbart skönt att ha löst den biten! Så fort allt kommit igång och första lönen finns på mitt konto, då ska jag sätta mig i min sköna soffa, lägga upp fötterna på bortet, luta mig tillbaka och ta ett djupt, renande andetag! The girl is back in the game! ;)

I dag ringde tjejen som ska vara min chef i Oslo, jättetrevlig att prata med. På söndag eftermiddag är det dags att placera sig på ett tåg eller en buss igen, men denna gång för en resa åt väst! På måndag morgon kl 9.00 börjar min utbildning och allt kommer i rullning. Jag ser fram emot det med blandad förtjusning. Jag tror att det kommer bli bra, bara jag kommer in i det. Det ska bli kul att lära sig något nytt och klippa navelsträngen till Karlstad!!

På lördag är det dags för party, igen. Var på Månen med syster i lördags, men hon har personalfest till helgen, så då blir det jag och plugg-kompisen Emelie. Även hon har lämnat studierna för att jobba... Det må skilja 7 år mellan oss, men just nu är våra tankar de samma när det kommer till plugg å jobb. :) Heja oss!
Nu under veckan blir det till att skriva ner lite grejer man behöver ha med sig till Oslo och kanske inhandla lite nya saker.
När jag tänker på vad jag gett mig in på, blir jag till slut så nervös att magen hatar mig... Jag kan liksom inte sluta tänka. En fundering leder till en annan och snöbollseffekten är i gång!
Det ska väl bli lite träning under veckan också. Köpte bara månadskort nu senast när det var dags att förnya det, lika bra det eftersom jag blir borta i två veckor denna första omgång, sedan får vi se.


Nej nu säger jag God natt & Sov gott! Ska försöka ta mig upp i tid och knalla till gymmet innan det är dags för ett besök hos tandhygienisten. Lika bra att fixa i ordning gaddarna innan det blir resa av. :)

Kram på er alla!

RSS 2.0