Gissa vad...





GOTT NYTT ÅR!!





Med täcke, fylld av skam...


I går var vi hos lillasyster å grattade henne på 24-årsdagen. Det blev fika å dajmtårta, sen skulle Jeanette visa oss täcket som hon hämtat ut på posten åt Santos. Det ska hålla honom varm när han varit ute i skogen å kämpat med alla spår hit å dit. Inte bra att sitta å bli stel i kalla bilen då... ;)
Jeanette sa att det inte varit någon hit hos Santos att få på sig täcket. Å hon skoja inte! Stackars Santos! Vi skratta allihopa åt honom... Illa, jag vet. Men himmel! Huvudet nedsänkt, svansen hängde å hela kroppen kröp ihop...



Näe, han var inge nöjd...


    


Santos är en underbar glädjekälla! :) hihihihi





Helt underbart!


Alltså, idag är det klarblå himmel, vitt på backen av all frost, 5 underbara minusgrader å detta ljuvliga solsken!!!
Eftersom snön vägrar att komma, så är det här så nära himmelriket jag kan komma just nu! ;)
Så på med de där varma kläderna, mössa å vantar! Att stå mitt i solskenet är hur gôtt som helst! Jag lovar!!

Jag var ute en sväng på förmiddagen, bland annat å köpte blommor till Åsas mamma som fyller 60 idag. Jag å pappa var där på en snabbvisit å grattade förut. I eftermiddag ska jag till Jeanette å gratta henne! :)


 
Morning has broken...


 



 


UT Å LEK MED ER!! :)




I dag är ingen vanlig dag...


... I dag är systers födelsedag!! HURRA HURRA HURRA!!!




GRATTIS JEANETTE 24 ÅR!



  








DuoDistansSpinning


Japp i dag var det dags för sista Distanspasset, för i år, på spinningen. Det var ett duodistans, det vill säga två ledare i cirka två timmar. Så himla kul!! Det bästa är att de kompletterar varandra väldigt bra där framme i ledarcyklarna. Britta är mycket för distans å uthållighet å Anna känns mer piggare å upp-å-hoppa-typen. Om ni förstår vad jag menar.. Båda två har skitbra musik å på hela passet är det bara en enda låt som stör mig lite. Det är en mix mellan Stand by me och Yeah. Jag hittar inte riktigt takten eftersom de är blandade i varandra å drar åt olika håll... Men en låt på två timmar är ju inget som förgör liksom! :)
Passet har 3 block med 2 återhämtningar. Vid det tredje blocket är man ganska trött om man haft en bra dag å kunnat ta i som man vill. Så var det idag! Fy fan! När sista låten kom fick jag dock gåshud. :)
Helt färdig i hela kroppen å vill helst bara varva ner å gå av cykelskrället, men så hör jag de första takterna i sista låten å det tänder till igen! Anna berättar att sista låten är 6 minuter... MEN FAN!!! Känner efter å tänker ta mig tusan;

JAG ORKAR!!!!!!   
 

Sagt å gjort, så orkade jag! Men det var bra skönt när nedvarvningen började å tramporna fick snurra lite av sig själva. Aaaahhhh..... :)

Sista låten:
Tänk er en full spinningsal med trötta cyklare, volymen är hög inför sista etappen för att ge styrka å energi å alla är laddade, tjoar å ropar för att pusha på in i det sista! Underbart är vad det är! :)



Ravers On Dope - Get High (Club Remix)










Tips i rutan!




Tjuvlyssnat.se






Promenad med Santos




I dag har jag haft sällskap av Santos. Vi tog en promenad längs med älven innan vi knallade hem till mig.

 



 



När vi kom hem var det så himla skönt att bädda ner sig i soffan å titta på film. Kul att Santos finner sin plats så snart som jag vänder ryggen till... ;)




Juldagen by night!




Åsa å jag började kvällen hemma hos mig med lite cider å vin. Vi anlände till Månen med taxi, vid halv nio ungefär.
Ingen kö, det var bara att knalla in! Underbart!
När de första drinkar blev gjorda kom mamma å Carina dit och strax därefter började folk att strömma in å vi hade första plats i en av sofforna. Ända tills klockan blev tio! Då lämnade vi våra sittplatser å skakade våra lurviga på dansgolvet. Tim Henri fick oss att röra oss tills det att vi gick hem! :)


Piggelin å Mojito :)


Två luriga typer som satt på andra sidan bordet under kvällen... ;)

 
DANCE! DANCE! DANCE!



Tack för en rolig helkväll Åsa! Det får vi göra om igen! :)
Å Lisa! Det var jättekul å se dig igen! Hoppas du hade lika roligt som jag. :)














Juldagen hos mormor


Liksom julafton har vi våra rutiner å traditioner på juldagen. Det är då dags för mat hemma hos mormor! Å även lite kalas på kvällen om man känner för det så klart! :)

I år hade mormor gjort en kladdkaka till efterrätt å vi fick lite bekymmer med att servera den...

 
Efter att ha haft kakan utomhus i kylan så gissar vi på att springformen helt enkelt frusit fast å vägrade att släppa kakan!
Hammare å skruvmejsel fick bli vår utväg! hahahaha

  
Tårtan lossna till slut å det var himla gott!! :)


Efter all mat å efterrätt trampade jag hem för att ta emot Åsa. Vi skulle tillbringa kvällen på Månen! :)


Julafton


Min julafton blev en mycket bra julafton! Den var lugn å trevlig, men den passerade väldigt snabbt!
Här är den i bilder:


Hemma hos föräldrarna, efter en visit hos farmor.

 
Santos fick paket å det var Kalle Anka på tv.


Lite julfika till det tecknade!

Efter Kalle Anka åkte vi till Fagerås för julmat å klapputdelning! :)

 
Casper böna å bad...  men fick dessvärre gå utan...

 
Klappar delades ut å Missan höll sig mest undan allt tjo å tjim! :)


Om man tittar nog så ser man några av de 12 marschaller som pappa å jag tänt utmed hela uppfarten. :) Något vi gör varje jul vi är där!


I mina klappar fanns fina grejer som alla kommer till användning. Men den som är liiite mer favorit fick jag av Jeanette å Jonas. :)


Vad är nu detta??
Jo det kan jag berätta! Det är en knivslip från OBH Nordica: sharpX piano black.
Mina Global-knivar ska nu få sig en omgång å bli som nya igen! :) Nice!!

Hoppas fler hade en lika bra jul som jag! :)


God fortsättning!


I dag blir det iväg till mormor för äta mera mat - dock inte julmat! :)
Å ikväll blir det party party med Pecka å annat löst folk! ;) Samlingspunkten kommer nog bli Månen, så det ska bli kul att se alla där under kvällen! Mr Dj Himself kommer ju för att spela på Månen, så det är klart att vi måste gå dit å kalsa då!
Kanske vi ses!?

Ha dä gött!!





Rolandz



Rolandz - Blue Blue Moon



Eftersnack med Roland






Väntar på tomten...










Bara timmar nu...


Nu är det inte långt kvar till JULAFTON!! Synd bara att det inte finns någon snö i min närhet... Jag saknar den där riktiga julkänslan. Jag finner den liksom inte!

I dag var det dags för mig å moster att slänga in vårt pick å pack i bilen å lämna Tyresö för Karlstad. Det var solsken å blå himmel hela vägen hem! Det var så fint! :)


 
 





HA EN RIKTIGT GOD JUL!!!



 

       








Bil i Stockholm


Sitter just nu ensam hemma hos moster. Anton å Victor har åkt till sin pappa å Carina jobbar till kl 21. Spännande nog så ska jag ta bilen å ta mig till NK inne i Stockholm för att hämta upp Carina... Håller tummarna för att jag lägger mig i rätt körfil på en gång! När det är dagsljus ute går det ju lättare att köra i cirklar tills man kommer fram. Men nu när det är mörkt som natten känns det mindre kul att irra runt bland gatorna!
Men det ska nog gå bra detta med! ;)     




 








NK skyltfönster, thaimat å klapputdelning


I går passerade vi NKs skyltfönster när vi knallade på stan.
Temat för årets jul på NK är "Kärlek, omtanke och generositet. Hela julen i ett paket".






När det nalkades mot middag, blev det Thai Wok Take Away. Jag bestämde mig lite snabbt (pratade med Sara i mobilen samtidigt...) för att ta Patd Thai - risnudlar, ägg, vitlök, sweet chili, ostronsås, samt grönsaker - med kyckling som tillval. Mycket gott!!
Efter maten var det dags för klapputdelning. Anton å Victor är ju inte med på julafton, eftersom de åker till fjällen tillsammans med pappa Janne. Lite avis kanske man är...



Victor å Anton

 
På bordet fanns NK choklad å Carinas knäck


När vi var mätta å klapparna blivit öppna, placerade vi oss i soffan å tittade på Carinas julklapp:



Han är förresten på Parlamentet just nu... fniss fniss
Klockan 21 är det dags för Heartbreak Hotel!

Ha en trevlig kväll!








Känsla av kultur


Tänk att det är söndagskväll å jag behöver inte ställa någon väckarklocka som ska väcka mig i morgon klockan 4!! Det är ju helt underbart!! :)

I dag har jag och moster varit till Arkitekturmuseet - tittat på pepparkakshus! :) Kollade även på modeller över olika stadsdelar i bland annat Stockholm å Göteborg, samt stora bilder på byggnader från Barcelona. Kulturdosen är fylld för ett tag framöver nu. :)


Efter att ha parkerat bilen någonstans på Söder, tog vi Katarina Hissen ner å började vår promenad mot Arkitekturmuseet.

 
Gröna Lund & Skeppsholmen

 
Nationalmuseet å Grand Hotel

När vi kom ut från vår kulturella resa, hade solen rest söder ut... Ingen mer sol denna dag! Får väl vara glad att man fick lite solsken alls. Det har varit fattigt på det den senaste tiden!!





Slöar på Tyresö


Ja då var jag framme hos moster å kusinerna. Det är lika mycket julkänsla här som hemma. Titta:


Gud va sorgligt!

När jag anlände till Stockholm mötte jag upp Carina vid Åhléns åsså tog vi oss en runda på stan. Eftersom klockan inte var mer än vid 10, så var det ganska tomt på folk, vilket var jätteskönt! Vi stack hem sen när alla andra anlände, helt enkelt! :)
När jag väntade på Carina fick jag se hur de säljer granar i Stockholm City.


En vagn med ett exemplar på å lite info, samt en megafon. Det är så man gör det i storstan! :)

Kan ju säga att jag för första gång blev lite åksjuk när jag satt på tåget hit. Har väl aldrig hänt förut!! När jag köpte min tågbiljett kunda jag se på en ritning var på tåget min plats var. Ensam stol vid fönster å näsan framåt. Gött!
Men det är bara det att de hade vänt tåget åt fel håll idag. Jag åkte baklänges juh! Inte för att det brukar spela någon roll, men denna gång blev jag faktiskt lite illamående. Det var tidigt på morgonen å svart som natten ute. Jag tror det berodde på det! Det var inte kul i alla fall! Lider med er stackare som lätt blir åksjuka!


Mycket rum å space på 1a klass. :)

 
Jag sysselsatte mig med att titta på Vänner å lösa lite Sudoku. :)


Nu blir det mys i soffan. Värmeljusen är tända, julmust i glas, myskläder på å filt på det. Det blir Love Actually. Men himmel vilken bra film!!





Inte mycket alls!


Nu är det bara 1 DAG kvar sedan är vikariatet på fabriken slut.
Å vad är en dag? Typ, en fis i rymden juh! Jag har så gott som redan gått på julledighet! :)

Ville bara flika in det så här på torsdagskvällen!

Ha dä!





Nedräkning...


Bara 3 dagar kvar nu! :)


Ha en bra dag!








Idag är ingen vanlig dag...


Idag är det mammas födelsedag! Hurra Hurra Hurra! :)
Klockan 23:15 blir hon ett år äldre! ;)





YEAH!




Danko Jones - Baby hates me






Fredag hela veckan!


I dag har jag börjat dagen med ett skratt, så hur kan dagen bli annat än bra nu! ;)
Orsak: Jag spanade på Emelies blogg å fann ett klipp från fredagens avsnitt av Fredag hela veckan!

Det är Imitationstävling å det är Peter Settman som lockar fram mest skratt (hos mig iaf) - han imiterar vitvaror! Hahahaha Störtskön! :)


Peter Settman i Fredag Hela Veckan

Hela inslaget finner ni här:


Fredag hela veckan - Imitationstävling






Promenad runt Kalvholmen



 
 




  







Buon giorno Lucia!


Det är helt underbart ute just nu. Enda sättet att toppa det nu, är med solsken! Åh den är på väg! :)
Snö, snö å åter snö! Ljuvligt!!

 
Så här ser det ut utanför mitt fönster just nu! :)


I går var det Idol-final å det gjorde jag å Emelie till en helkväll!
Efter jobbet igår var det hem å göra sig i ordning för att strax därefter åka till BM's för massage (den sista med Anna! Ledsamt!). Efter att nästan ha somnat på massagebordet, fick jag rycka upp mig - det var ju dags för danspasset! 10 minuter senare satt träningsskorna på å det var snart insläpp in till salen. Snabba ryck som gäller, vilket var möjligt Pappa Chaufför! :)
Hem å göra sig hel å ren igen efter att ha skakat de lurviga å haft roligt! En timme efter passet kom Emelie å hämta upp mig - det var dags att inhandla kvällens mat!
Denna fredag blev det Taste of Libanon, en liten restaurang som ligger på Norrstrand. Vi valde 15 olika meze: kalla och varma smårätter mixgrill av oxfilé, kycklingfilé och nötfärsspett. 285:-
Jäklar va mat det blev! Det var egentligen inte så mycket av varje grej, men det var ju liksom 15 olika saker å bröd i massor! Mycket annorlunda smaker mot vad jag har ätit förut, men det var himla gott! Hela kvällen var jättemysig!
Tack Emelie! :)
Till efterrätt blev det kladdkaka med hallon, kiwi å passionsfrukt. Naturligtvis var vi tvungna att trycka ner en bit av det oxå! Konstigt att vi inte rullade efter det... hihihihi :)


Nu blir det till att äta lite frukost, himla tråkigt att bli hungrig när man är ute på en uppfriskande promenad sen! :)
På med varma kläder, kanske mössa å vantar oxå!


Ha en bra Lucia!

Jag bjuder här på en mjukstart av dagen. :)

    
                Kat DeLuna - Love me Leave me       Martin Stenmarck - A million candles burning





Om Shanti Om




Deewangi Deewangi - Om Shanti Om




God morgon!


Vill bara dela med mig av vädret här i Solstaden just nu!



Nu ska jag åka till jobbet! Sen blir det en sväng till stan för julklappar å presenter! :)

Ha en bra dag!


Så jävla trött!


I dag var det julbord som lunch på jobbet. Åt så vi nästan sprack allihopa å sen var det bara att gå ner å jobba en timme till innan vi fick stämpla ut å gå hem. Vagga nästan fram...
Efter jobbet var jag till banken för ett litet möte. Fixade med pensionssparande å jag vet inte om jag var så mycket klokare när jag gick därifrån. Det är fonder å aktier hit å dit. Det går upp, ner å det är dalar å toppar. Siffror överallt!
Men det ska nog bli bra till slut! ;)

I kväll var det Syrefabriken som gällde - som vanligt på onsdagar! :) Jag är rejält trött i kroppen just nu! Benen är som gelé å jag vill bara lägga mig raklång å snarka mig natten igenom!
Men lite kvällsmat först å håret måste ju få torka lite innan huvudet landar på kudden. Annars står lockarna både till höger, vänster å rakt upp i morgon bitti!
Hahahaha Vilken syn det är! När jag med trötta ögon kommer upp på morgonen, tänder ljuset inne på toan å får se konstverket på huvudet i spegeln! Det är ju så att jag kan skrämma mig själv ibland! hihihi


Hoppas alla haft en bra vecka än så länge!



Puddle of Mudd - Blurry

Har ni hört så ljuvlig musik?!
Aaaahhh.....
Bara kick back & relax liksom! ;)





  





Andra advent


Har haft en lugn lugn lugn helg med danspass, tvättstuga, promenad å lite snabbt gos med vovven. :)
I dag tog jag bussen till Expert på Bergvik. Hade egentligen hittat mig en digital systemkamera som jag vill ha, men efter att ha övervägt å funderat har jag insett att det är många pengar som ska läggas ut... Bestämde därför för att nöja mig med en enkel digitalkamera!
Just nu i alla fall... :) Systemkamera får det bli längre fram i tiden! Vill ju byta dator oxå! Tänk om man var oberoende rik!! Ja tack! :)
Men ja ja, en sak i taget! Får väl se det som så här: Då det tar längre tid att skaffa sakerna, så blir det roligare när de väl införskaffats! Hmmm...

Denna lilla sak fick i alla fall följa med mig hem idag!


Blå å fin är den! Liten å behändig oxå. Ska bli kul å testa sig fram i användandet! :)
Eftersom den är så liten å smal, är den ju lätt att ha med sig när det är dags att kalasa! Ska bara fixa något slags skydd till den först...


Var ju tvungen att testa kameran! Men har ju inte så mycket att ta kort på här hemma...
Detta får duga helt enkelt! Å vilken skillnad på bilder, jämfört med mobilen alltså! Mobilen gör bra ifrån sig när det är ljust å så, men det här blir allt grejer det när jag lärt mig kameran, tror jag! Skoj! :)

 
 
 
Kamera vs mobil



16 dagar till, sen är det julafton! Ojojoj...
Till veckan ska jag fixa de julklappar å presenter som jag redan bestämt mig för.
December månad innebär ju inte bara julafton! Mina 3 familjemedlemmar har ju sina födelsedagar nu oxå! När budgeterade slantar ska täcka detta, är jag glad över att kunna tänka till å fixa saker som förhoppningsvis har mer tanke bakom än kronor på prislappen!


  

 





Easy start on Sunday...





PCD - I Hate This Part (Music Video)








Lilla gubben



       







Så nära helgen nu!!!




Warp Brothers feat Red Monkey - Blade (2005)


FÅR GÅSHUD NÄR MUSIK ÄR SÅ HÄR BRA!!



Dirty Funker feat Nirvana - Smells Like Teen Spirit







Humpback whale


Det gick en naturfilm på Svt 2 tidigare idag - Valarnas vandring från eld till is - som handlade om knölvalarnas vandring från Hawaii till Alaska.
Blir som hypnotiserad när det är valar på tv!
Å är det Sir David Attenborough som är speaker så är det ju ännu bättre! :)

Googlade efter bilder på knölvalar å hamnade på denna hemsida: studiocosmos.com
Svartvita bilder på knölval - men hallå!! Så jäkla fina bilder!!
Exempel:


Favoriten! :)




Blir ju helt salig när jag ser på bilderna! Underbart!! Tänk å simma med dessa jättar! Bara vara i vattnet när det graciöst seglar förbi... Ojojoj...
Några andra jättar som även de flyger å svävar under ytan, är jättemantan - Djävuls rocka!
Ja tack!!

 
Nog blir man sugen på att haka på å åka med en sväng! :)



RSS 2.0