Promenad i den heta solen...

Jisses va varmt det blev! Funderade hårt på att hoppa i älven när jag gick längs med den förut. Det glittrade så fint å såg så inbjudande ut. Men men... Jag höll fötterna på marken denna gång!

Kl 15 var det MC-stuntshow vid Handelsboden på Gjuterigatan, så jag planerade min promenad så att jag skulle komma dit då. Det var gamla Radio City - prataren Kerry Jörmar som stod för snacket vid trixen. Killen på hojen heter Niklas Ek å han var imponerande att se på kan jag lov! Himla kul å se!
Lite bilder kanske...

image60
Kerry växlar några ord med Niklas innan det är dags att gasa på.

image61
Det var mesta dels åkning på ett däck som gällde...

image62
image63
image65
Ibland kom han så snabbt att fingret på mobilen inte hann med... Läskigt å åka snabbt så där!

image66
image67
image68
image69
image70
image71
No hands i svängarna!

image72
image73
image74
Avslappnat å coolt liksom...

image75
Men vad är en uppvisning om inte publiken engageras?? Självklart ska publiken få chansen att få åka med! En tjej vid namnet Diana var en tuff brud som ställde upp! :)


Många bilder blev det. Använde även video-läget på mobilen, men har inte kollat om det är något att försöka lägga upp här än... Men kanske kanske... :)


Nu blir det dusch å sedan kladda på masken, som antagligen komma rinna av när solen gjort sitt... Hur som helst vankas det mat å dryck på någon uteservering på Kungsgatan. Det finns ju ett par stycken på rad, att välja mellan här i stan!

Ha en härlig lördagkväll people!

 
 









SOMMAR!!

Jag har tillbringat tid ute i trädgården under förmiddagen, å så här såg det ut:

image54
Fontänen är igång för säsongen, den skänker lugn å ro när jag sitter där å mår så gott!

image55
Då jag bor som jag gör, så är det bara att bära ut den gungande stolen å en pall, luta sig tillbaka å bara vara! Gôtt värre! :)

image56
På sommaren är det helt underbart att grilla å kalasa här!

Det kom några gråsparvar på besök. Lite suddiga bilder, men titta noga så syns de. :)

image57
Två bollar som spanar ner i vattnet. :)

image58
Det droppar lite ner från fiskens mun, å där brukar småfåglar bada i pölen som blir. Syns de?
Fontänen heter förresten Laxfångsten, om det är av intresse. :)

image59
Jag mitt i sol liksom! :) Helt sjukt va skönt det är ute!!

Nu har jag delat med mig av min förmiddag, ätit lite lunch å ska nu göra mig i ordningen för en promenad i solskenet! I kväll blir det uteservering med mat å dryck. Ska bli kul å glo på allt folk som är i rörelse nu när sommaren är här! :) Läste på aftonbladet.se att Sydeuropa håller på att regna bort medans Sverige har värmebölja. Inte ofta jag säger så här när det kommer till sommar å väder, men nu är det allt bra skönt att bo i Sverige!
Hoppas fler än jag har en störtskön lördag!


 

 








Oh yeah, baby!

Det är sunshine å weekend för hela slanten nu!! Så jäkla gôtt att det är lediga tider nu igen. Veckan har sprungit förbi, å inte mig emot! :)
Kan tänka mig att veckorna kommer att sakta ner i fart runt midsommar. Men innan det är det full rulle på jobbet. Det är nationaldag med en extra dag ledig nu till veckan å sedan är det skolavslutning å studenten. Å vad ska det ätas då, om inte en massa smörgåstårtor!?!
Nåja, det gäller att ställa in huvudet på det posistiva - pengar pengar pengar!!! Något liknanade gjorde jag inför dagens arbetspass faktiskt. Det var hur mycket som helst, å eftersom vårt lag drabbats av både sjukdom å ledighet så var personalstyrkan på mini-nivå idag! Lagomt rolig kombination kan tyckas. Men när jag trampade till fabriken kl 4.40 i morse, så bestämde jag mig: Dagen ska gå bra å jag ska INTE stressa mig igenom den!
Sagt å gjort! Jag har haft en, under omständigheterna, helt underbar dag på jobbet idag! Nåja, så underbar den kan bli på fabriken så klart! Jag har expedierat denna vecka å har därför haft party med min mp3 i öronen å musik dagen igenom.

image38
Det var här jag stod å hade kalas mellan kl 5 och 15 idag! :) Mycket papper att hålla reda, sedlar till höger å vänster. Det är ju så jag trivs, ju mer desto bättre. (Dock inte om hårt kaos råder, å det inte finns något ljus i sikte!) Men som vanligt jobbar jag ju bäst under press, å tur är väl det! Min tid på Burger King har gjort mig mer eller mindre immun mot att bli stressad lätt å tappa fokus.
Min filosofi - allt ordnar sig ju ändå till slut liksom! Å tack vare den kunde jag, trots en dag som denna, ändå hålla humöret uppe å dansa så här till arbetsdagens slut:




I onsdags hade jag min premiär med å äta på en av alla de uteserveringar som finns här i stan. Jag å min kära vapendragare från BK-tiden gav Arena äran att få vårt sällskap. Deras burgare är ju mums, så vi tog oss en varsin å släckte törsten med lite öl å Xider. Eftersom jag tog en Jalapeño Burger, var det tur att jag beställde in ett glas med vatten oxå. För himmel va starka de små bitarna var! Men gott gott! :)



Jag funderar på att inför Våga Fråga, så fort frågor fastna i mitt huvud å jag inte finner något svar. Jag har tänkt å börja med en fråga som hängt med VÄLDIGT länge, å jag kan inte för mitt liv finna rim å reson i det hela! Jag tar hjälp andra istället! De i min omgivning har än så länge inte kommit med ett svar som duger! Min fråga lyder som följer:
Som hundägare äger man ju, för det mesta i alla fall, dessa små svarta påsar som ska användas när dumpning skett. Det jag nu undrar är VARFÖR i hela friden göra sig besväret att plocka upp efter hunden när man ändå bara slänger påsen på backen å inte i soptunnan??? Är det inte mer miljömärkt att låta snusket ligga kvar då??
Det här är för mig helt enastående! Jag blir lika fundersam varje gång jag ser en ihopknuten svart liten påse på backen! Senast jag såg en var när jag gick en promenad i skogen igår...
Ett udda ämne att fundera på, men men... Heter det Våga Fråga, så gör det! Några kloka lösningar å svar på detta?
Mamma berättade att hon lite löst å ledigt skummat igenom en insändare som handlade om just detta. Insändaren tyckte att man borde ha någon slags GPS eller liknande inbyggt i påsarna, för att på så sätt kunna spåra vem den skyldiga är.   Ja, alla sätt är ju bra utom de dåliga har jag hört. ;)




Nej, nu är det dags för mig att knalla ner i tvättstugan å hänga upp sängkläderna. Känner nu att jag redan börjar att bli lite trött, så det är ju skönt om tvättstugen blir färdig så snart som möjligt!
Hoppas alla har det bra å får en strålande helg med massor av solsken å skojigheter!


 

Me like!!


Parad i stan

Ojojoj, tre inlägg på en å samma gång... Kanske det dröjer innan nästa kommer då...
Men jag måste bara dela med mig av ett axplock av paraden med gamla brandbilar som jag, syster å Emelie mötte när vi knallade in till stan efter mässan!


image50


image51


image52


image53




kramkram

Promenad, Tattoo mässa, kalas å Mors Dag

Helgen har varit fylld med aktiviteter faktiskt.
Började lördagen med en underbart skön promenad runt Borgmästarholmen, en lagom lång promenad vid Klarälven. Solen sken å eftersom klockan bara var lite efter åtta så var det inte mycket folk i rörelse. Gôtt!!

image44
Gud så gôtt!

Strax efter att klockan blivit lunchtid, så var det dags för ett besök på Tatto mässan, som hölls på Nöjsefabriken, tillsammans med Emelie å syster.
Jag å Jossan var där redan på fredagkväll å spanade in läget å såg då även en fakir show. Inte så häftig show i sig, men det var läskigt att se. Det var nålar som satt i pannorna, spikmatta att ligga på, krokar i ryggen som fick tjejen att gunga fram å tillbaka på scenen å pengar som häftades fast på bröstkorg å mage... Usch va läskigt å se!!
På lördagen var det i alla fall jag som satte mig i ett av båsen jag tittat ut kvällen innan, å fixade tatuering nr 2. Har haft en vilja att skaffa en tatuering på handleden i cirka 2 år nu, men inte haft mod nog... Å ju längre tid som gick, desto mesigare blev jag ju!
Men nu sitter det en på vänster handled! :)

image46
Å vad betyder detta tecken då??? Jo det ska jag berätta - genius!
Lite självironi finns med, men helt tom i kolan är jag ju inte heller... I min egen värld är jag ett geni, så varför inte vara kaxig när jag ändå håller på liksom!?!

En av min arbetskamrater gjorde sin första tatuering på mässan, efter många om å men...
Visst vi tjata å skoja lite med henne, men känner man sig inte redo att göra en så ska man heller ingen göra! Den sitter ju trots allt där den sitter sen!
Men hon bestämde sig å detta blev det:

image47
Varför bara göra en, när man kan göra fyra på en gång? ;)



En kompis från gymnasie-tiden fyllde 30 i fredags, å det skulle ju så klart firas! Så igår kväll var det mat på Harry's som gällde. Jag åt lax som varmrätt å chokladmousse med mangosorbet till efterrätt. Gud va gott det var!!
Det var blandat familj å vänner, så totalt var vi 27 stycken faktiskt! Väldigt kul, trots att det var så få jag kände. Men alla åt, drack å hade roligt. Men i mitt glas fanns det endast vatten hela kvällen. Huvudvärk hela dagen, vilket gjorde att suget efter alkolhol var lika med noll! Men jag skrattade så att tårarna stundtals rann i alla fall. Man har ju inte roligare än man gör sig, har jag hört. :)


I dag är det ju som sagt Mors Dag. Å familjen, inkl systers sambo å hund, samlades då hemma hos päronen för lite mat å ett presentkort på BM's till mor! Mycket god mat även idag!
Syster å pappa fixade med Sanots bur i bilen ute på gatan å när han stod på balkongen å hörde men inte såg matte, ja då blev det förvirring i hans skalle! Vart tusan var hon!!!
Eftersom att han inte alltid är en av de modigaste hundarna, fick vi hjälpa honom lite på traven å ställa en stol vid räcket, som han kunde ställa frmatassarna på. Vips, så bra det gick efter det! :)

image48
Man måste ju ha ordning på flocken!

image49
Var faktiskt lite nervös att jag skulle tappa mobilen överbord när jag höll den utanför balkongen... Men slutet gott, allting gott!


Snart  är det dags att bädda ner sig i sängen å försöka sova, alarmet väcker mig kl 4.10 i morgon... Satan i gatan va tôlit dä ä!!!
Jag hoppas att fler än jag har haft en bra helg å att vi alla får en bra måndag å på så sätt en go start på nya veckan! Efter i morgon är det ju trots allt bara 4 arbetsdagar kvar tills det är helg igen!! ;)



 
 








Arbetsdag, 23/5

I fredag var det upp med tuppen som gällde för att ta sig till jobbet. Det vankades Mors Dag, så självklart ska Värmland köpa smörgåstårtor i mängder då! Fick snällt släpa mig upp ur sköna sängen redan kl 4.10, för arbetsdagen startade kl 5! Men va kul för mig!!

För att blanda dagen med tårtor och underhållning åt mig själv, så tog jag lite kort med min mobil. För att på så sätt, i olika vinklar, visa vilken vacker arbetsplats jag har... jo men visst, säkert...

image33
En av alla de turer vi gjorde. Kanske ska räkna hur många varv jag knallar runt bordet under ett arbetspass...

image35
Här syns även det andra, lite mindre, bordet borta vid väggen. Där görs det bara två sorters tårtor.

image36
Dörren till höger är den vi knallar igenom när vi kommer å går. Salladstillverkningen finns på andra sidan av den dörren också.
Dörren till vänster leder in till rummet där vissa av oss expedierar alla dessa underbara smörgåstårtor som tillverkas under dagen. Vilken butik skulle ha vilken tårta nu då??

image37
Lite personal i salladstillverkningen. Där portioneras det upp stora, mellan å små förpackningar å hinkar med bland annat rödbetssallad, mimosa, potatissallad å partysallad.

image38
Å det är här inne som The magic happens! Ett liten hörna, där storverk skapas! Många korgar blir det!

image39
Mamma in action. Butikernas beställningar byggs i lagom höga stuvar. Man vill ju inte att det ska bli för högt å ostadigt...
Vad tycks om våra läckra arbetskläder?? Är de inte vackra, så säg?!

image40
Eftersom Mors Dag var på ingång å jag blev lite menalt uttråkad bland alla tårtorna, så passade jag på att skapade lite. Några persiljekvistar å oliver bands ihop till denna vackra bukett. Det var uppskattat å roande!:)
Ibland måste man ju vara lite kreativ för att få en ny-kick under arbetspasset liksom!

image41
Här kan man se hur effektiva vi är!!
För att inte arbetet å tempot ska stanna av, så påbörjas nästa tur redan innan den föregående är helt avslutad. Några packar ner det sista på tur 1 och de andra påbörjar tur nr 2!
Stora piskan fram å voila vi närmar oss hemgång!!

image42
Även vid det lilla bordet är det hög aktivitet!

image43
När man expedierar hör det till arbetsuppgifterna att fixa i ordning diverse listor för att sysselsätta de övriga arbetskamraterna under dagen. Och även att fixa iordning alla etiketter med rätt tårta å pris på. Å det är här vi gör det!
Efter att ha jobbat hela dagen nere i kylan, så händer det väldigt ofta att man blir otroligt trött av att sitta här i värmen å lyssna på det enformiga ljudet som maskinen orsakar! Röd om kinderna blir man oxå!!

Ja det var väl den rundturen jag tänkt bjuda på denna gång! Hoppas du haft en trevligt stund! :)

Play-date med Santos :)

I morse, strax efter 10, kom han hem till mig - ögonstenen Santos!
Det har varit promenad och skoj mest hela dagen. Kan ju inte göra annat när han är på besök. Speciellt inte när det var ett tag sedan sist. :)
Promenaden vi tog i morse blev dagens långa, vi höll oss ute i regn å vind i nästan 2.5 timme. Självklart var det inte bara att gå rakt fram som gällde, på Örsholmen gjorde vi oss lösa å fria å sprang med vinden! Ett par ordentliga ryck i det blöta gräset å vi var redo att påbörja promenaden hem.
Väl hemma behövde jag en värmande dusch och när jag gjort mitt inne i duschkabinen, öppnar jag dörren å får se detta...


image29

Där ligger Santos å drar timmerstockar liksom... Ursäkta om jag stör, men jag skulle vilja kliva ur duschen!
Men icke! Ville jag ut, då fick jag minsann vara så god å kliva över honom.


image30

Min toa är ju inte stor, men jag har lärt mig att Finns hjärterum, ja då finns oxå stjärterum!
Santos lever nog mer efter uttrycket Finns en vilja, finns en väg...
Hur som helst, så var det dags för lite mat i magen efter promenad å dusch. Nudlar till mig å fil med knäckebröd till hunden. Vi blev både väldigt pömsiga efter det så vi tog oss en vilostund i soffan.


image31

Det var så mysigt att sova :) Som att ha ett stort gossedjur bredvid sig, som när man var liten. :)

Självklart kan man ju inte ha fönstret lite öppet och höra hur folk passerar utanför fönstret, utan att vara där å kontrollera vad som pågår. Så lite spaningsarbete har hunnits med idag oxå...


image32

Det var vår dag i bilder. Det har varit en härlig söndag!
Nu är matte på bio med sitt jobb, så hon kommer väl om ca 1.5 timme å hämtar sin sötis... Det kommer bli så tomt i mitt lilla hem!


Jag avslutar med en av mina favorit-låtar just nu: Sonny J - Handsfree (If you hold my hand)
Såg videon på MTV, å den fastnade på en gång! Tyvärr är YouTube det enda stället jag kan finna den på för tillfället, men det får ju duga. Det är bättre än inget!

Enjoy!








 


Extra kramar till Emelie som hjälpte mig att fixa videon på bloggen! ;)






Vår Ruset 2008 i Karlstad

I går var det tajm för Vår Ruset!

image28

Ja det är ju svårt att se vilket företag jag tillhörde under Vår Ruset... Det var vid detta tält som vi kunde hämta den oj så fina t-shirten. ;)

image22

Självklart orkade inte regnet hålla sig kvar i molnen som dundrade in under dagen. Så det var lite dugg å stundtals riktiga droppar som föll på folkmassan som skulle ta sig i mål efter 5 härliga kilometer längst med Klarälven!
Mitt lag (vi var 5 stycken som försökte hålla oss samman runt banan) tänkte, att i år ska vi inte hamna så långt bak bland allt folk! Det var så svårt att ta sig förbi långsamma då och hur kul är det på en skala egentligen?? Not so much!
Vi armbågade oss i alla fall fram till den skylt där det stod Springa. Det vill säga att vi stod i gruppen som var den andra i tur om att få starta loppet. De framför hade skylten Springa Fort... Å vi vill ju inte ta allt för mycket liksom! :)
Å tack vare att vi hamnade så långt fram, där det faktiskt rörde sig framåt i högre tempo, så var årets Vår Rus mycket roligare att ta sig igenom än förra året! Så tack för det!

image23
Min vy i väntan på start! :)

Efter det att jag tagit mig förbi mål linjen fick jag en medalj, en kasse med småplock  (bland annat en banan, mini-paket med cornflakes, en rulle toapapper å fullkorns-spaghetti) och den sista gubben i ledet gav mig en liten juice att släcka törsten med.
Som grupp fick vi även en kasse med lite smörgåsar, äppeldricka, hälsofil och små paket med mörk choklad. Picknick-tajm people!!

image25

image26
Två av mina kamrater i gruppen, den ena är ju mamma min :)

image27
Hela gruppen samlad vid en uppdukad bänk med gotta-saker, regnet faller på oss, men humöret höll sig i topp hela vägen hem!
Syster och vovven (som är så duktig med sin väska på ryggen!) kom förbi en sväng å sa hej! Till och med pappa kom cyklandes efter ett tag. Det blev som en liten familjeträff vid Sundstatjärnet! Träffade mormor innan loppet började oxå...

Även idag har regnet fallit - hela dagen!! Ge mig solsken å lite sommarvärme tack!
Efter att jag hängt upp tvätten i torkrummet (vilket ska ske alldeles strax), är det soffan, tvn och jag som ska dega HELA kvällen! Det ska bli helt underbart! Har varit så nära sovande man kan vara hela dagen, utan att faktiskt sova då så klart!
Har väl sett ut ungefär så här den större delen av dagen...  ... värst var det i morse, när klockan ringde kl 4.10!!
Första tanken var: Det kan inte vara sant!! Bläää...


Ha det så gott i helgen allihopa!


 


 








Livet är en fest!

Å alla är vi bjudna! :)

Jag säger som Pink sjunger:

...God is a Dj/Life is a dancefloor/Love is the rhythm/You are the music...
...GET YOUR ASS ON THE DANCEFLOOR NOW...
 
 

I går var det dags för lite Guitar Hero och kalas hemma hos syster. Även min KF-kompis Jossan, var med på förfesten. Herrn i hushållet stannade betydligt längre hos oss än vad som var tänkt från början. Kompisarna på Herrhagen fick snällt vänta på hans sällskap helt enkelt. Men det går ju inte att klandra honom, vi är ju helt gudomliga att kalasa med liksom!!
Vi började kvällen redan vi 18-tiden och strax innan tolv ansåg vi att det var dags att dra ut bland folkmassorna! Jag å syster valde Månen, medan Jossan vandrade iväg till Harry's. Vilket misstag flickan gjorde!!! Dj'n som Gud skapade å gjorde perfekt var nämligen på Månen!! We like!!

image16
Bilden är kornig, men spela roll - minnet lever klart å ljuvligt hos mig! :)

När vi stod i kön för att komma in på Månen var vi lite avdankade och överens om att det inte skulle vara en tragedi om kvällen blev kortlivad. Men så fort vi hörde och såg att pussgurkan stod på scenen å rockade loss, ja då försvann segheten och partyt tog ny fart!
Ni som inte var där - STACKARS ER!!!


Även förra lördagen var det party-tema faktiskt. Då var det kubb-turnering, grillning och skojsamheter hemma hos Göran på Färjestad. Bara folk från fabriken som hade en väldigt rolig kväll!

image17
Marie & Göran var ett av lagen som tog sig långt i turneringen. :)


Nja, vad har hänt annars då här i solskenets stad?
Inte så där överdrivet mycket faktiskt. Lite grillning, långa promenader både runtom i staden och ute på Skutberget, en massa jobb (kan inte med ord beskriva å övertyga, hur mycket smörgåstårtor som folk faktiskt äter!!) åsså en massa sms å trevliga samtal så klart! :)

image18
Måste ju ha med pojken som får hjärtat mitt att smälta lite, piece by piece...

image19
Santos följde med syster å mig till Skutberget å knallade milen. Men hur ska man kunna passera en grop utan att själv vara där å gräva lite??



Näe, nu ska jag borsta mina tänder å sedan placera mig ute i trädgården. Ställa ut min underbart sköna stol, en fotpall för att göra det ännu bekvämare och sedan njuta. Blunda i solskenet å bara vara, lyssna på fontänens porlande och säkerligen vandra in i drömlandet en sväng!
Hoppas fler har det lika gött som jag idag!
 
 








RSS 2.0