Onda cirklar är svåra att bryta

Tenta på tenta på tenta och så vidare... Ja ni förstår nog hur fortsättningen går i den ramsan! Tänk om: jag med ett fingerknäpp kunde få alla mina tentor fixade och efter nyår väntade ett jobb åt mig! Det är konstigt att det inte är någon som ringt mig eller knackat på dörren och erbjudit mig en tjänst... Underligt...
Om det inte märks av min inledning så vill jag mer än gärna fixa ett heltidsarbete och fortsätta mina studier på sidan av! Jag hade byggt upp ett helt underbart liv och leverne som skulle bli verklighet, bara jag började på Universitetet. Jag kom in, på båda mina sökta program faktiskt, valde ekonomiprogrammet och första gången jag satt å pluggade i universitetsbiblioteket var känslan: Wow!!
Den känslan är nu som bortblåst! Men var tog den egentligen vägen?? Var och när intresse och entusiasm började trappas ner, det är det jag funderar på. Vilket innebär att jag lever i det förflutna, istället för att blicka framåt. UPP MED BLICKEN FÖR FAN! Jag blir så arg på mig själv, när jag kommer på mig att älta,älta och åter älta det som var, istället för att ändra på hur jag har det nu. Så illa!!

Ljuspunkten i min skol-tillvaro är den extra kurs jag läst denna termin - Business English. Det är helt otroligt vad intresse gör skillnad för hur kursen upplevs.
Jag har läst denna kurs på distans och alla uppgifter har skickats in och diskussioner har skett med min grupp genom klienten First Class. Allt på engelska så klart!
Under hela kursens gång så har jag inte fått någon respons och feedback av min lärare. Detta beror på tidsbrist för hennes del, vilket jag förstår med så himla många många elever i olika kurser och nivåer som hon faktiskt har.
Men min förståelse hjälper ju inte mig i min utbildning! Jag behövde veta om jag ens utvecklades i min skrivning och så. Jag var väldigt orolig för om jag ens klarade av kursen, eftersom de andra kurserna kör slut på mitt psyke...
I lördags klockan 9.00 hade jag äntligen ett utvärderingssamtal med min lärare. Vi fick skriva upp oss på en lista när vi ville ha vårt samtal (över telefon) och jag knep den första tiden på listan! Allt för att få svar snabbt! :)
Samtalet hölls självklart på engelska, har inte insett tidigare hur "svårt" det är att föra ett samtal på engelska över telefon. Jag är i och för sig inte van att prata engelska över huvudtaget, jag mest läser och skriver på engelska. Men det gick väldigt bra! Gör jag de tre sista uppgifterna på samma nivå som de innan, har jag mig ett VG!!! YEEEESSSSSS!!!!! Lovely for me!
Hela min helg blev gjord när hon sa betyget och vad hon tyckte. Jag blir fortfarande glad när jag tänker på det.
Mina sista uppgifter består av:
- En grupp diskussion om den bok vi skulle läsa under kursens gång, detta sker på söndag. Piece of cake!
- Skriva en order och orderkonfirmation. Lite svårare, jag har aldrig gjort detta på svenska ens! Shit!
- Skriva den allra sista essäen, den ska vara på två sidor. Denna uppgift är jag inte orolig över, eftersom jag brukar ha en tendens att kunna babbla på i min text (som säkert märks när jag skriver här). Bara jag kommer i gång, så ska nog allt gå bra. Wish me luck! ;)

To finsish of my writing for today, I'm gonna do it in English. Why not start right away, get the last practice before the final essay, right?
The last time I wrote, I told that I got myself a new cellphone. And I just have to say, that it's so nice to have a phone that works properly and doesn't give me any grief. I just love it! And as an extra bonus, it takes pretty good pictures (during the day anyway) compared to my old one. I took some pictures last Saturday as I walked along the river.


image8

image9



Tomorrow morning I have an examination, which I should study for right now. But I figure, that if I don't know anything by now, it ain't going to help me much by pressing the information in at this hour. I hate this!!
Anyways. I'm going to go to bed now, read a little in my book. Right now I'm reading Scar Tissue, by Anthony Kiedis. Very good! I only have about 20 pages left, so I probably finish it tonight. I foud it very well written and I'm astonished that he's still alive, considering all the drugs he actually have been taking during all these years! Oh well, that's the life of rock and roll I guess...
I highly recommend it! My version is in English, but it's a very easy-reading so don't be afraid to give it a go! :)

Good night to you all!


Äntligen ny mobil till mig!

Efter en tid med irriterande och näst intill vansinnigt beteende, får min mobil nu lämna över tronen till en nyare modell! Helt underbart!! Den nya fina ligger nu på laddning och jag ser fram emot att till exempel kunna skriva ett meddelande utan att bli halvt hysterisk för att knapparna inte vill samarbeta. Jag förväntar mig ljuva tider! :)

Något som har gett mig ro i själen och solsken i mitt hjärta, är att snön äntligen har kommit och att lite faktiskt har tagit fäste på diverse gräsmatta! LJUVLIGT!!! Nu inväntar jag lite mer snö, så att en snöängel kan bli gjord!
Det är ett tag kvar, men TÄNK OM julen blir vit i år?! Kanske ska plita ner några smöriga rader till Jultomten och be om en härligt vit jul...

I dag blev inlämningsuppgift nummer 1 tillgänglig i kursen Statistik. Det är absolut inte det roligaste ämnet, men det hör till och ska göras. Vår lärare ser helnöjd ut när han står framme vid whiteboarden och pratar om bland annat histogram, frekvenser och varianser. I dag pratade han bland annat om ett väldigt informativt diagram - Boxplot, som också kallas lådagram. Efter att ha sagt namnet yttrar min lärare något i stil med: "det är ett så gulligt/sött namn"... Va?! En massa fnitter bröt ut i salen, och där framme vid tavlan står han och ser se nöjd och sprallig ut. Tänk å bli så över statistik!! Även om ämnet i sig är lite lätt tråkigt, så underhåller läraren med sitt lustiga sätt och stil!

I väntan på att Cesar Millan ska dyka upp i rutan, faller det många tårar hos Dr Phil just nu. Oj oj oj, mitt liv är nog inte så illa som det kan känns ibland! :)



image7
Peace out!

After work, hockey & statistik

I fredags var det dags att gå på min första After work. Gick till Månen med mamma och moster, och det var faktiskt riktigt kul. Lite högre snittålder än vanligt kanske och inte så många jag kände, men jag var ju inte ensam så det gick bra. På Månen uppträdde tvillingarna Rongedal. Två tummar upp för dem! Charmiga pojkar som sjunger och underhåller så galant. :)
Efter tvillingarnas andra och sista uppträdande vandrade vi (som så många andra upptäckte vi) vidare till Harry's. Inte mitt favoritställe, men mitt sällskap ville dit och jag var verkligen inte redo att gå hem! Efter lite alkohol, prat och spanande, tog vi en sista avstickar till Pitcher's. Under kvällen föll det en del regn och när vi var redo att återvända till respektive hem it was raining cats and dogs! Så vad göra?! Ringa den privata taxin så klart - pappa! Snälla föräldrar underlättar livet markant! :)
På lördagen var det dags att gå på hockey. Färjestad tog emot Luleå och visst, rätt lag vann, men matchen i sig var inte speciellt bra eller underhållande. Det var mest att sitta å titta på pucken när den åkte fram och tillbaka på isen i tre perioder...
I går blev det en sväng till IKEA - igen! Det är inte bra att ha en butik så nära, men mamma, moster och mormor skulle dit och jag ville inte sitta hemma. Det är bara det att jag har väldigt svårt att åka tomhänt därifrån! Det är inte stora saker, utan småplock. Poängen är att jag alltid har något med mig därifrån!

I dag var det dags för ännu en kursstart på universitetet - Statistik! Åh nej, va jag inte känner för detta! Jag hoppas verkligen att kursen går snabbt och smidigt förbi. Självklart ska det göras grupparbete i denna kurs, 4 uppgifter ska göras. Sedan kommer tentan och det ska ju bli sååå kul!
Gjorde Höken-tentan i torsdags och jag var helt färdig efter den. Tenta-tiden var mellan 8.15 och 13.15, och jag satt där hela tiden igenom. Ändå blev det en fråga som jag inte hann göra färdigt. Men jag hade ju sparat den till sist eftersom jag inte kunde den så bra. Nu håller jag tummarna att mina svar räckte och att det blev en godkänd skrivning!

I går skjutsade familjen min lilla syster till flygplatsen, där vi vinkade av henne på hennes resa till Luleå. Fick åka till Stockholm först för att springa till nästa plan, men målet var Luleå. Hon fick packa vinterkläder i sin väska och tyckte det var en lite udda känsla att packa för två veckor som inte innebar linnen, flip-flops och semester. Det ska öppnas en Toys R Us butik i Luleå nästa torsdag, så hon är där och hjälper till innan och under öppningshelgen. Antar att hon kommer vara sliten när hon kommer hem. Kul för henne att julhandeln drar i gång här då...
Har ni inget för er torsdagen den 15 november och är i Luleå trakten så ta en sväng förbi butiken. :)

Oj oj oj, nu sprutar tårarna på gästerna hos Dr Phil... Stackars stackars... :(

Nej nu ska jag inta min sköna soffa och spana på lite Vänner. Behöver underhållas lite i höst mörkret. :)

Ha dä gôtt!

RSS 2.0