Ett år äldre


Ja då har jag blivit ett år äldre och självklart blir jag bara allt mer klok och vis!
Dagen har passerat lugnt och skönt. Började dagen med massage, så jäkla skönt! Och ännu bättre blev det när massören sa till mig att det bara var att lägga sig och njuta för det var redan betalt och klart. Tack kära föräldrar! :)
Har under senare delen av eftermiddagen och tidiga kvällen haft besök av lite släkt och en länge saknad vän. Hade inte sett henne sedan i våras, så det var kul att hon tittade förbi. Hon skulle nog komma hem nästa helg från Göteborg igen. Denna helg var redan fullplanerad för hennes del, så förhoppningsvis kan vi ses lite mer nästa helg.
Nästa helg ska jag på hockey med moster och mamma (mamma har biljett genom jobbet). Var även på hockey i går med syster. Det var jättekul! Härligt att se när Frölunda fick åka hem med förlust. :)

I morgon ska det festas till lite. Ska bli så kul att komma ut och vara social. Men dessvärre är det inte många som kan hänga på, det är jobb, sjukdom eller andra planer som kommit i vägen. Men vi få tappra kan roa oss, så inte för det. Men det hade varit kul att samla ihop lite folk. En annan gång!
I morgon är det även dags för ännu ett tema pass på spinningen, funderar på att gå på det. 110 minuter härlig spinning, men undrar om benen bär mig på kvällen sedan, det blev ju väldigt gelé förra gången... Jag får sova på saken! :)

Läste på min väns blogg om den underbar truddelutten Kokobom (http://www.kokobom.com/). Vill bara tacka för att den nu åter har flyttat in i mitt huvud och sugit sig fast som en igel! :) Tur att jag blir på bra humör av den, trots att den egentligen inte är den bästa låt jag hört...
På sin blogg har hon även skojat till det med olika smeknamn. Jag kopierar och härmar:
Namn
Jennica

Gangsternamn (tre första bokstäverna i ditt riktiga namn, plus izzle)
Jenizzle

Dektektivnamn (favoritfärg och favoritdjur på engelska)
Blackdog

Ditt såpoperanamn (Ditt mellannamn och gatunamnet där du bor)
Carola Karla

Ditt starwarsnamn ( De tre första bokstäverna i ditt efternamn,de två första bokstäverna i ditt förnamn,de tre första bokstäverna i din mammas förnamn)
Berjelen

Ditt superhjältenamn(din andra favofärg på engelska och favoritdricka)
BlueCoca

Ditt vittnesskyddsnamn (Din mammas mellannamn)
Ingegerd

Ditt gothnamn (black, och namnet på ett av dina gosedjur)
BlackE.T.

Dags att krypa ihop i soffan och softa lite. Vila för morgondagen... :)
Men först vill jag dela med mig av en webadress. Jag kollade på detta klipp i onsdags och mådde så dåligt efteråt. När man ska se klippet måste man vara inloggad på youtube.com för den är flaggad, bara det säger ju en del! Jag ville sluta titta, men kunde bara inte! Det kändes som om magen skulle vända sig ut och in... Ha så kul! :) http://www.youtube.com/watch?v=tOpGiBkMvJQ

För att lätta på trycket och få skratta lite, kan jag starkt rekommendera http://www.youtube.com/watch?v=cPuSB1WnEsc och http://www.youtube.com/watch?v=O0dybAaZWuI


Härliga höstdagar!

image6

De senaste dagarna har varit helt ljuvliga! Solsken och frisk luft, det är nu det är som mysigast på året. Färgerna ändras, solen skiner, mörkret faller och det bränns oändligt många ljus i mitt hem. :) Just lovely!

I helgen var jag på ett två timmar lång spinningpass och efter det var jag på The Wedding Singer. För att börja med det som fick mina ben att bli till gelé: spinningen. Det var väldigt roligt och tiden flög förbi. Innan passet delades det ut små askar med russin. När man får mellanmål av ledarna innan ett pass, då vet man att man ska vara där ett tag! The Wedding Singer var väldigt bra. Jag har nog sett filmen för många gånger för att bli helt övertygad. Jag föredrar filmen helt enkelt. :) Men det var kul att komma ut bland folk och vara lite social för en kväll!

I morgon ska jag och en kompis svinga våra rackets och spela lite squash. Det ska bli kul. J har redan sagt till mig att förbereda mig för att få däng... Äh, shut up! Jag är inte så haj på reglerna, så jag spelar mest för nöjets skull. Vet dock inte om jag kan säga det samma om fröken J. :)
Dagen efter squash brukar vara öm och stel, så jag vet vad jag har att vänta mig. Kul!

Sist delade jag med mig av vad jag läst, då om den härliga amöban i USA och i dag har jag en ny solskens-historia från samma land.
En kvinna fick beskedet att hon hade en aggressiv form av cancer och opererade därför bort båda sina bröst. Två veckor efter operationen hörde sjukhuset av sig och bad om ursäkt, då de hade blandat ihop två testresultat och denna kvinna hade egentligen inte cancer!!! I en sådan situation önskar man nog att man kan vakna upp ur mardrömmen illa kvickt!
Kvinnan som opererade sig har nu stämt sjukhusets laboratorium och fler rättsliga åtgärder kan säkert komma bli aktuella från den kvinna som egentligen var sjuk.
Men allvarligt talat, vad kan ersätta förlorade bröst och känslomässigt lidande respektive förlorad värdefull tid att behandla den otäcka sjukdomen? Hur tar man sig samman och börjar ta tag i det hela när man fått ett sådant slag i ansiktet?
Det tåls väl att tänka på, antar jag.

Med dessa glada tankar säger jag ta-ta för denna gång!
Ha dä!

Jag rekommenderar starkt...

... dansaerobics! Det är en ren och skär utmaning att ta sig igenom passet. Det är bara att gratulera om du kan ta dig igenom passet med stil och grace. För min del är det armar och ben överallt. Det ska snurras, hoppas och allt i takt & ton så klart! Rör sig fötterna åt ett håll, så visst ska händerna åt det ett annat och koordinationen får sin en omgång. Det är utmanade, jobbigt och hur kul som helst!
Jag var på passet för första gången förra torsdagen och lyckades övertala min mamma att följa med i dag. Jag försöker verkligen att hålla en koncentrerad min och fokusera på det som ska göras. Men ett leende och lite skratt kommer bubblande efter ett tag och det är bara att gilla läget! Men ett gott skratt förlänger ju livet och skrattet gör att jag går i från passet på ett strålande humör. Härligt! :)

image4


Jag läste häromdagen på aftonbladet.se att det finns en amöba som i år har tagit död på 6 personer i USA! Den trivs tydligen i varma vatten och människor som simmar i sjöar i södra USA råds nu att använda näsklämmor, då amöban tar sig in genom näsan och tar sig sedan till hjärnan - som den äter upp!!! Jag tror jag får spy, va äckligt! Om den globala uppvärmningen fortsätter så vet vi tydligen vad vi har att vänta oss. Kul. Jag skulle inte ens tänka på att hoppa i vattnet om jag visste att sjön innehöll denna amöba!
Usch, det går rysningar i hela mig bara jag tänker på det!


image5
Dödsamöban Naegleria fowleri. Inte att leka med.


På lördag ska jag, mamma och pappa på The Wedding Singer som går på Värmlandsteatern just nu. Min syster skulle egentligen med, men det visade sig att det krockade med hennes inplanerade festande. Så kan det gå!
Hoppas i alla fall att föreställningen kan leva upp till förväntningarna. Jag har sett filmen ett antal gånger så jag går dit med förhoppningar om underhållning och den go'a, ljuva 80-tals stämning som ska råda!
Jag och syster har även köpt biljetter till en hemmamatch för Färjestad, sittplats denna gång. Vi brukar stå och skrika & skråla med i klacken, men nu har vi  valt att bara se på det hav av folk som befinner sig på ståplatserna. Vi ska se när Frölunda hälsar på och hoppas så klart på seger för hemmalaget. Matchen är nämligen dagen innan min födelsedag, så jag hoppas på firande humör redan kvällen innan. Och på födelsedagen har jag bokat in en massagetid, en skön och avslappnande present till mig själv. Jag är så snäll! Det blir så klart fest på lördagen också. Det blir säkert både lite fira och sörja, att åren går så snabbt och 30 närmar sig med skrämmande stormsteg.

Nu ska jag sätta på min DVD och titta på Get Shorty, vila min trötta kropp efter hela veckans övningar. Jag hinner säkert se efterföljaren, Be Cool, också. Jag har nämligen tänkt hålla mig vaken till midnatt, så att  jag kan boka mig på ett tema-spinningpass för lördagen. Man får ju bara boka dagen innan, och på detta sätt vet jag säkert att jag får plats.
Temat denna gång är ett Duo-pass. Det innebär 2 ledare och 110 minuters spinning, det vill säga 2 pass. Så imorgon är det vila och uppladdning som gäller för att orka med. Det kan kännas jobbigt innan och veta att det ska spinnas i nästan 2 timmar, men jag vet att när jag väl är där och i gång, så kommer tiden att gå fort och orken räcker till. Det har varit så de andra gångerna jag varit iväg på sådant pass i alla fall... :)
Nu ska jag tända lite värmeljus, mysa och slappa!



image2

RSS 2.0