Halloncheesecake med vit choklad



Receptet är för 4 portioner


Botten:
250 g digestivekex
150 g smör


Fyllning:
400 g färskost
2 dl strösocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
3 dl färska hallon, eller jordgubbar
100 g vit choklad
3 dl crème fraiche


Garnering:
3 dl färska hallon, eller jordgubbar


Ugnstemperatur

175º


Gör så här

Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 centimeter i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.


Vispa ihop färskost, 1 1/2 deciliter socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.


Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.


Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten. Garnera med färska hallon eller jordgubbar.


Recept från Coop Mersmak nr 6/7 2009




Litet tips i rutan:
Om man som jag, saknar matberedare, är det väldigt enkelt att lägga kexen i dubbla plastpåsar, knyta ihop, lägga i en handduk och börja trampa med hälen. Går hur snabbt som helst! =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0