Läget under kontroll




STORBRANDEN ÄR UNDER KONTROLL


Faran är över för den storbrand som rasade under natten och morgonen i oljehamnen i Karlstad.

Bara ett par hundra meter från Shells oljecisterner.

- Det ser väldigt bra ut nu, säger Hans Berged, räddningsledare i Karlstad, till Aftonbladet.se vid åtta-tiden på söndagsmorgonen.

Under natten fattade ett lager med massaved eld vid oljehamnen i Karlstad. Lagret, ett så kallat massavedsdelta, består av flis och bark. Vid fyratiden i morse var branden som häftigast.

Gynnsamma vindar

Ett massivt räddningspådrag från sex stationer i Västsverige kallades till hamnen, och ett stort område spärrades av.

- Det har varit gynnsamma vindar och nu är branden under kontroll och brinner mindre och mindre. Men det kommer ta tid tills det är helt släckt, säger Hans Berged, räddningsledare i Karlstad.

Anledningen till det stora pådraget är för att Shells två stora oljecisterner ligger bara hundra meter från den vilda branden. Oljehamnen ligger ett par kilometer söder om centrala Karlstad. Men enligt räddningstjänsten insåg de snabbt att riskerna var små att branden skulle sprida sig till oljecisterna tack vare vindriktningen.

"Varnades för explosionsrisk"

Patrik Gustavsson, 43, satt i natt med ett tiotal kompisar och spelade dataspel i en lokal en knapp kilometer från hamnen när de plötsligt nåddes av larmet.

- Vi hade dataträff i en lokal. Plötsligt kom Securitas inrusande och varnade oss för explosionsrisk. De evakuerade hela området. Väktarna var väldigt uppspelta, säger han.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3624661.ab


Men va bra! Då är det bara att andas ut å njuta av den blåsiga å regniga födelsedagen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0